Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: Margarita. Melodija. Mode

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Mode. No 29. janvāra līdz 22. februārim pirmdienās un otrdienās plkst. 12–15 Lielajā ģildē būs aplūkojama Margaritas Vilcānes skatuves tērpu izstāde Margarita. Melodija. Mode. Tajā tiks eksponēti 24 tērpi, kurus sadarbībā ar dziedātāju radījusi modes māksliniece Ārija Punenova. Divās sestdienās, 29. janvārī un 19. februārī, izstādē varēs sastapt projekta idejas autores modes mākslinieces Barbaru Ābeli un Sintiju Šustiņu. 

Margarita. Melodija. Mode

Lielās ģildes Baltajā zālē 29.I–22.II

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3

***

Notikums. Svētdien, 30. janvārī, uz koncertzāles Cēsis skatuves satiksies viens no pašmāju hiphopa pamatlicējiem Ozols un Latvijas Radio bigbends. Skanēs dziesmas no Ozola albumiem jaunos aranžējumos, kurus veidojis pianists un komponists Ritvars Garoza. Koncertā piedalīsies dziedātāja Kristīne Prauliņa. Ozols atzīst, ka šī viņam būs jauna pieredze, taču par to, ka rezultāts būs veiksmīgs, viņš nešaubās: "Ceru, ka klausītājiem spēsim nodot īpašu enerģiju un emocijas." Savukārt Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags saka: "Varētu likties – kas gan ir kopīgs Ozolam un bigbendam? Taču džezam un hiphopam kopējā ir gana daudz, abi žanri radušies līdzīgos apstākļos. Nereti hiphopa dziesmu pavadījumā ir saklausāmas džezam raksturīgās harmonijas un ritmi. Man ir grūti iedomāties kādu mūsdienu džeza mūziķi, kurš nebūtu ietekmējies no hiphopa."

Koncerts

Koncertzālē Cēsis 30.I plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Solo. Pianists Reinis Zariņš solokoncertā Rēzeknē spēlēs XXI gadsimta latviešu komponistu mūziku – Matīsa Čudara, Lindas Leimanes un Krista Auznieka jaundarbus, kurus iekļaus apgaroti labskanīgā Georga Pelēča "veco laiku" mūzika. Programmas nosaukumu iedvesmojis Georga Pelēča opuss Jaungada mūzika. Par šī komponista daiļradi Reinis Zariņš saka: "Nevaru iedomāties nevienu citu mūsējo klasiķi, kurš dotu tādu sakārtotības un miera izjūtu līdzās jauniešu darbiem."

Reinis Zariņš

Latgales vēstniecībā Gors 29.I plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–13 

***

Gaspārs Iljēls atveido titullomu filmā Senlorāns. Publicitātes foto 

Kino. Lai godinātu pagājušajā nedēļā slēpošanas negadījumā traģiski bojāgājušā franču aktiera Gaspāra Iljēla piemiņu, kinoteātris Splendid Palace demonstrēs režisora Bertrāna Bonello filmu Senlorāns (2014) ar Gaspāru Iljēlu titullomā. 

Senlorāns

Kinoteātrī Splendid Palace 29.I plkst. 17.40

Biļetes EUR 4,50–7,80

***

Elīna un Rūdolfs Gediņi uzstājas izrādē Ļoti labas minūtes. Foto – Agnese Zeltiņa

Pirmizrāde. Dailes teātrī pie skatītājiem beidzot nonāks kustību izrāde Ļoti labas minūtes, kuru veidojuši kustību mākslinieki Elīna un Rūdolfs Gediņi kopā ar vizuālajiem māksliniekiem Kristu un Reini Dzudzilo. Šo darbu viņi radījuši, domājot par trešo pāri – Asju Lācis un Valteru Benjaminu. Viens no iedvesmas avotiem ir Benjamina Maskavas dienasgrāmata. Izrāde iecerēta kā ķermeniska sievietes un vīrieša saruna bez vārdiem.

Ļoti labas minūtes

Dailes teātrī 1.II plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25

***

Tradīcija. Sestdien, 29. janvārī, Lielajā ģildē notiks latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts. Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā interpretēs Pētera Barisona Latvju rapsodiju (solo spēlēs pianists Daumants Liepiņš) un pirmatskaņos Zigmara Liepiņa svītu Sarkanais mežs. Orķestris Sinfonietta Rīga Normunda Šnē vadībā spēlēs Lindas Leimanes opusu Ray-bows. Latvijas Nacionālās operas orķestris un diriģents Aivis Greters piedāvās Mārtiņa Brauna Tālavas taurētāju. Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Gunta Kuzmas vadībā pirmatskaņos Jāņa Petraškeviča Koncertu klarnetei ar orķestri Long Walks (soliste Anna Gāgane) un izpildīs Pētera Plakida Variācijas orķestrim

Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts

Lielajā ģildē 29.I plkst. 19

Biļetes pārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja