Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Mīlestības pārdozēšana nav bīstama

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Rokenrols. 15. aprīlī Rīgā uzstāsies itāļu rokmūzikas leģenda Dzukero. Turnejā Overdose d’AmoreMīlestības pārdozēšana (vai kas tāds vispār ir iespējams?) – viņš atzīmē savas karjeras četrdesmit gadu jubileju. Latvijas publikai ir paveicies, ka Dzukero uzstāsies uz samērā mazas – kluba Palladium – skatuves un būs redzams rokas stiepiena attālumā. Pasaulē viņš spēlē uz daudz lielākām skatuvēm un ir teju neaizskarams. Dzukero ir blūzroka gigants, kurš bagātinājis šo žanru ar itāļu mūzikai raksturīgo emocionalitāti un melodiskumu. Viņa izpildītā soulmūzika ir kaislīga, viņa roks – dvēselisks. Dzukero ir sadarbojies ar Reju Čārlzu, Mailsu Deivisu, Ēriku Kleptonu, Džo Kokeru, Lučāno Pavaroti, Stingu, Bono, Pīteru Geibrielu, Marku Nopfleru, Queen un citiem.   

Dzukero
Klubā Palladium Rīga 15.IV plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49

***

Soprāns Sonora Vaice un operas Valentīna komponists Arturs Maskats. Foto – Agnese Tauriņa

Opera. Kamerversijā uz skatuves atgriezīsies Artura Maskata opera Valentīna (2014), kas veltīta kino un teātra zinātnieces Valentīnas Freimanes (1922–2018) dzīvei. Operetes teātra veidotajā interpretācijā Valentīna ir kļuvusi par monoizrādi, kurā dziedās Sonora Vaice. Viņa ir arī iestudējuma režisore. Valentīna ir stāsts par Latvijas vēsturi, holokaustu, cilvēku morālo atbildību, demokrātijas ideālu aizstāvēšanu un mīlestību.  

Valentīna
VEF Kultūras pilī 17.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–30

***

Klasika. Šovakar Liepājas simfoniskais orķestris koncertsērijā Simfonija tuvāk aicina iepazīt Roberta Šūmaņa Trešo jeb Reinzemes simfoniju, ko diriģēs Normunds Šnē. Pēc koncerta notiks neformāla saruna ar diriģentu.

Koncerts 
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 11.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–12

***

Franču perkusioniste Adelaida Ferjēra Gerija Zīka spēlēs solo Koncertā perkusijām un pūtēju orķestrim. Foto – Sesila Liljē

Klasika. Piektdien, 12. aprīlī, Lielajā ģildē orķestra Rīga pavasara festivālu Windstream noslēgs programma Parīzes iedvesmotie, kurā orķestrim un tā galvenajam diriģentam Valdim Butānam pievienosies franču perkusioniste Adelaida Ferjēra. Skanēs Idas Gotkovskas Uguns poēma, Džordža Gēršvina Amerikānis Parīzē, Igora Stravinska Ugunsputns un Gerija Zīka Koncerts perkusijām un pūtēju orķestrim.

Koncerts 
Lielajā ģildē 12.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

Pirmizrāde. Jaunais režisors Henrijs Arājs Nacionālā teātra Aktieru zālē iestudējis vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga drāmu Ugunsseja (1997). "Šī izrāde ir par izmisumu. Par jauniem cilvēkiem, kuri šķietami nevienam nav vajadzīgi. Par pasauli, kurā dominē iepriekšējā paaudze. Par atriebību, kas dzimst no totālas bezjēdzības un apjukuma. Par nesatikšanos, aizbēgšanu, depresiju un pārprastu mīlestību," saka režisors. Viņš ieved skatītāju labirintā, kurā valda tēvs un māte un kurš ir kā sastindzis priekšstats, kādai ir jābūt ģimenes mājai. Lomās: Uldis Anže, Evija Krūze, Igors Šelegovskis, Jana Ļisova un Uldis Siliņš.

Ugunsseja
Nacionālā teātra Aktieru zālē 11., 17., 24., 30.IV, 6., 27.V, 5.VI plkst. 18.30 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–30

***

Pirmizrāde. Režisors Valters Sīlis Liepājas teātrī iestudējis Rasas Bugavičutes-Pēces lugu Tēvs klusums. Galvenās lomas atveidos Agnese Jēkabsone un Ģirts Krūmiņš, kurš Liepājas teātrī spēlēs pirmo reizi. Šajā darbā savienojas teātra un kormūzikas māksla. Ģirtam Krūmiņam ir atvēlēta kordiriģenta loma. Uz mūziķa jubilejas koncertu ir uzaicināta viņa meita Maija, lai gan tēvs viņas dzīvē nekad nav bijis klātesošs. 

Tēvs klusums
Liepājas teātrī 13., 14., 5.V, 15.VI plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14–25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja