Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Pilnīgi viens milzīgā pilī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Piektdien, 6. novembrī, kinoteātros Splendid Palace un Kino Citadele tiks demonstrēta rokmūziķa Nika Keiva koncertfilma Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace. Tajā Niks Keivs pie klavierēm izpilda savas populārākās dziesmas no grupu The Bad Seeds un Grinderman repertuāra, kā arī jaunākā albuma Ghosteen kompozīcijas. Režisora Robija Raiena filma uzņemta jūnijā Aleksandras pilī Londonā. Tas bija laiks, kad Apvienotā Karaliste lēnām atguvās pēc karantīnas. Šī uzstāšanās bija mūziķa reakcija uz izolācijas mēnešiem un refleksija par neskaidrības pilnu periodu dzīvē. Sākotnēji filma bija iecerēta kā tiešsaistē skatāms koncerts, tagad to varēs noskatīties kinoteātros paplašinātā versijā.

Koncertfilma
Kinoteātrī Splendid Palace 6.XI plkst. 19, Kino Citadele 6.XI plkst. 21
Biļetes EUR 12–15

***

Komponista Andra Dzenīša opusi vairākkārt ir skanējuši jaunās mūzikas festivāla Arēna programmā. Šoreiz Arēna Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izstāžu zālē aicina aplūkot Andra Dzenīša mākslas darbu ekspozīciju. "Zīmēšana man ir tāda kā pašterapija, ar ko esmu nodarbojies, kad ir ļoti nozīmīgi, svarīgi brīži dzīvē – gan labi, gan slikti. Zīmēšana palīdz sakārtot domas. Neesmu to nekad nekur mācījies, neviens man nav teicis, kā ir pareizi zīmēt, bet zīmējis esmu vienmēr," saka Andris Dzenītis.

Andris Dzenītis
Zīmējumu izstāde
LNB līdz 7.XI

***

Baha kamermūzikas festivāla noslēgumā Mazajā ģildē uzstāsies vokālā grupa Schola Cantorum Riga, Guntars Prānis (rata lira), Rihards Zaļupe un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti). Skanēs gregoriskie dziedājumi un improvizācijas sitaminstrumentiem.

Koncerts
Mazajā ģildē 10.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Sestdien, 7. novembrī, uz kinoteātra Kino Citadele ekrāna varēs noskatīties Ņujorkas Metropoles operā 2016. gada 2. aprīlī iemūžināto Džakomo Pučīni drāmu Madama Butterfly. Galveno lomu režisora Entonija Mingelas elegantajā, poētiskajā iestudējumā atveido soprāns Kristīne Opolais – Čo-Čosanas partija ir viena no viņas vizītkartēm. Pinkertonu dzied tenors Roberto Alanja. Pie diriģenta pults – Karels Marks Šišons.

Madama Butterfly
Kino Citadele 7.XI plkst. 18
Biļetes EUR 10–15 

***

No 5. līdz 8. novembrim koncertzālēs Cēsīs, Ventspilī un Liepājā, kā arī Rīgas kinoteātrī Splendid Palace bez maksas varēs noskatīties komponistes Gundegas Šmites un režisora Aleksandra Okonova videokoncertu jeb dainu kamermistēriju Es, karā aiziedams… (2019). Šā audiovizuālā darba pamatā ir stāsts par vīrieša un sievietes pārdzīvojumiem, kad viņi saskaras ar kara realitāti. Uz ekrāna apvienojas Gundegas Šmites smalkais modernisms, tautasdziesmu teksti, Aleksandra Okonova kolāžās veidotā režija un ansambļa Arcandela klasiski etniskā muzicēšana (grupas dalībnieki – dziedātāji Aiga Bokanova un Kārlis Saržants, pianists Rihards Plešanovs, vijolniece Liene Brence, kontrabasists Oskars Bokanovs un akordeonists Māris Rozenfelds).

Videokoncerts
Latvijas pilsētās 5.–8.XI
Ieejas kartes pasākuma norises vietās

***

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) atklāta izstāde Madernieka stils, kas iepazīstina ar latviešu lietišķās mākslas un dizaina pamatlicēju Jūliju Madernieku (1870–1955). Viņš pavēra ceļu latviešu dizainam, veidojot nozīmīgus interjerus un mēbeles, radot metus tekstila dizainam, strādājot grāmatu un lietišķajā grafikā. Ekspozīcija atklāj mākslinieka darbības diapazonu no XXI gadsimta perspektīvas.

Izstāde
Madernieka stils
DMDM līdz 28.II 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja