Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Portreti stāsta Latvijas vēsturi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Portreti stāsta Latvijas vēsturi

Šodien Mūkusalas mākslas salonā tiks atklāta Intas Rukas personālizstāde Zem tām pašām debesīm. Ekspozīciju veido fotoportreti un tajos redzamo cilvēku dzīvesstāsti, kas ir pierakstīti Balvos un to apkārtnē vasaras sezonā triju gadu garumā. Tā ir Latvijas iedzīvotāju pieredzēta un pašu stāstīta vēsture no Otrā pasaules kara gadiem līdz pēdējo desmitgažu emigrācijas vilnim. Politiski un militāri saspīlējumi, valsts iekārtu maiņa, vēstures krīzes punkti un sociālās dzīves norises vairāku paaudžu vēstījumos kļūst par subjektīvu un emocionālu šķērsgriezumu Latvijas nesenajā pagātnē. Inta Ruka apzināti meklējusi dažādu notikumu aculieciniekus, fotogrāfiju kolekcijā apvienojot to, ko nav izdevies politiskās dzīves vadītājiem.

Inta Ruka

Izstāde Zem tām pašām debesīm

Mūkusalas mākslas salonā līdz 26. oktobrim

***

 

Pianists virtuozs 

Festivālā Rīga Jūrmala divus koncertus sniegs Londonas simfoniskais orķestris diriģenta Džanandreas Nozedas vadībā. Piektdien, 30. augustā, kopā ar orķestri uzstāsies virtuozais korejiešu pianists Sondžins Čo, kurš spēlēs solo Sergeja Prokofjeva Otrajā koncertā klavierēm un orķestrim. Vēl programmā – Nikolaja Rimska-Korsakova svīta no operas Teiksma par neredzamo pilsētu Kitežu un Dmitrija Šostakoviča Sestā simfonija.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 30.VIII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–130

***

 

Talants

Pirmo ikgadējo klasiskās mūzikas festivālu Rīga Jūrmala svētdien, 1. septembrī, noslēgs visā pasaulē iemīļotā franču pianista Likā Debarga solokoncerts, kurā viņš atskaņos Domeniko Skarlati sonātes.

Likā Debargs

Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 1.IX plkst. 17

Biļetes pārdotas

***

 

Visās jūrās

Londonas simfoniskā orķestra un tā galvenā viesdiriģenta Džanandreas Nozedas otrajā koncertā festivālā Rīga Jūrmala sestdien, 31. augustā, Dzintaru koncertzālē skanēs Bendžamina Britena Četras jūras interlūdijas no operas Pīters Graimss un Pētera Čaikovska Piektā simfonija. Vakara solists būs ievērojamais krievu vijolnieks Vadims Repins, kurš atskaņos Maksa Bruha Pirmo koncertu vijolei un orķestrim.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 31.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–130

***

 

20 gadu vēlāk

Igauņu mākslinieks Marko Meetamms un latviešu gleznotāja Helēna Heinrihsone pirmo reizi satikās 1998. gadā rezidencē Litografiska Academia Zviedrijā. Ideja par kopīgu izstādi radās, kad viņi atkal satikās 20 gadu vēlāk – mākslas mesē Art Vilnius. Viņu kopizstāde ir stāsts par vēlmi sacerēt portretstāstu par mākslinieku un viņa darbu.

Izstāde

Kā Marko Meetamms satika Helēnu Heinrihsoni

Galerijā Māksla XO līdz 7. oktobrim

***

 

Traviatas šarms

Latvijas Nacionālās operas vasaras izrāžu ciklu 30. augustā turpinās Džakomo Pučīni Turandota (diriģents Mārtiņš Ozoliņš). 31. augustā būs skatāms Ādolfa Adāna balets Korsārs (diriģents Farhads Stade). 1. septembrī skanēs Džuzepes Verdi Traviata ar soprānu Sonoru Vaici galvenajā lomā (diriģents Normunds Vaicis). Sonorai Vaicei tikko pasniegta Latvijas Nacionālās operas fonda balva kategorijā Labākā operas soliste.

Izrādes

LNO līdz 1.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja