Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Spēja palīdzēt un uzupurēties

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. 19. janvārī VEF Kultūras pilī notiks komponista Jāņa Lūsēna un dzejnieka Kārļa Vērdiņa mūzikla Zvaigznes bērns pirmizrāde. Tas ir iestudējums visai ģimenei, kura pamatā ir Oskara Vailda pasaka. "Stāsta centrā izvirzījusies vajadzība mīlēt un uzticēties, spēja palīdzēt un uzupurēties, lai atbrīvotos no egoisma un paštaisnuma, kas saindē attiecības ar citiem," saka Kārlis Vērdiņš. Zvaigznes bērnu atveidos Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls. Lomas atveidos Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Zadovska, Uģis Roze, Katrīna Dimanta, Annija Putniņa u. c. Producentu grupas 7 veidotajā izrādē, ko iestudējis režisors Mārtiņš Kagainis, piedalīsies Jāņa Lūsēna instrumentālā grupa. Pēc pirmizrādes Rīgā mūzikls tiks spēlēts arī citviet Latvijā.

Zvaigznes bērns
Latvijas pilsētās 19.I–13.II 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

21 gadu vecais somu diriģents Tarmo Peltokoski debitēs pie LNSO pults. Publicitātes foto 

Klasika. Piektdien un sestdien, 14. un 15. janvārī, pirmo reizi pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pults stāsies 21 gadu vecais somu diriģents Tarmo Peltokoski, kurš tiek dēvēts par uzlecošo zvaigzni. Skanēs Riharda Vāgnera Tanheizera uvertīra, Žana Sibēliusa Pirmā simfonija un Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts, kurā solo spēlēs Latvijas klausītāju iemīļotais, Londonā dzīvojošais krievu pianists Antons Ļahovskis.

LNSO 
Lielajā ģildē 14., 15.I plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

Solo. Sestdien, 15. janvārī, Ventspilī notiks režisora, dziesmu autora un izpildītāja Vladislava Nastavševa koncerts. Ekstravaganti emocionālas ir viņa izrādes un paša uznācieni uz skatuves. Mūzikā mākslinieks ļauj sajust melanholiju tās tīrākajā veidā.

Koncerts
Ventspils koncertzālē Latvija 15.I plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Pirmizrāde. Režisore Inese Mičule Valmierā iestudējusi Edvarda Olbija drāmu Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?. Personības gaismas un ēnas puses, sapņi un ilūzijas traucē lugas varoņiem uztvert realitāti tādu, kāda tā ir, liek ļauties dusmām un noliegumam. Taču katrā cilvēkā ir labestības potenciāls, kuru viņš var atmodināt, lai palīdzētu sev un citiem. Lomās Elīna Vāne, Mārtiņš Liepa, Ieva Estere Barkāne un Krišjānis Strods.

Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?
Valmieras teātrī 15.I plkst. 18.30, 16.I plkst. 17, 17.I, 19., 22.II plkst. 18.30 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

Mākslinieki iepazīstinās jauniešus ar Šekspīra lugu Otello, izmantojot objektus, kas ir ap mums ikdienā. Publicitātes foto 

Izrāde. Svētdien, 16. janvārī, Lielajā ģildē notiks režisora Elmāra Seņkova muzikālā izrāde pusaudžiem Otello, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi un teātra apvienības Esarte aktieri. Mākslinieki iepazīstinās jauniešus ar Šekspīra lugu Otello, izmantojot objektus, kas ir ap mums ikdienā. Šiem objektiem aktieri izrādē piešķirs citu nozīmi. Skatītāji tiks aicināti likt lietā iztēli un citādi paskatīties uz ikdienišķiem priekšmetiem, kas uz skatuves iemieso izrādes tēlus. Stāstā par Otello un Dezdemonu ir dziļa mīlestība, skaudības izraisītas intrigas un nāvējoša greizsirdība. Mūziku radījis komponists Ernests Mediņš.

Otello 
Lielajā ģildē 16.I plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Īpašu uzmanību Čurļoņa kvartets velta lietuviešu mūzikas popularizēšanai. Publicitātes foto 

Kvartets. Svētdien, 16. janvārī, pirmo reizi Liepājā uzstāsies Čurļoņa stīgu kvartets no Viļņas. Īpašu uzmanību kolektīvs, kas dibināts 1968. gadā, velta lietuviešu mūzikas popularizēšanai. Koncerta pirmajā daļā klausītāji dzirdēs XX un XXI gadsimta mijas lietuviešu komponistu Vidmanta Bartuļa, Zitas Bružaites, Fausta Latena un Teisuta Makačina darbus, otrajā daļā skanēs norvēģu klasiķa Edvarda Grīga Stīgu kvartets.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 16.I plkst. 15
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja