Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

KDi iesaka: Trauksme toreiz un tagad

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Trauksme toreiz un tagad

Sezonas pēdējā pirmizrāde Jaunajā Rīgas teātrī – krievu rakstnieka Anatolija Marienhofa (1897–1962) romāna Ciniķi adaptācija Vladislava Nastavševa režijā. Lomās – Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Jevgēnijs Isajevs, ris Matesovičs, Liena Šmukste un Varis Piņķis. Romāna darbība notiek Maskavā pēc Oktobra revolūcijas. Vladislavs Nastavševs saka: "Romānā aprakstītie notikumi risinās pirms 100 gadiem. Trauksme, kas bija jūtama toreiz, šķiet, atkārtojas tagad. Politika un vēsture ienāk mūsu privātajā dzīvē, gribam mēs to vai ne. Rodas plaisa starp to, kas notiek ap mums, un to, kā mēs šo realitāti izjūtam. No šīs plaisas, no nespējas just līdzi notikumiem rodas kritiskā domāšana, no tās – cinisms. Tādā ziņā Marienhofa romāns ir ļoti aktuāls."

Ciniķi

JRT 24., 25., 26., 28.V, 6., 10., 11.VI plkst. 19

Biļetes www.biletes.jrt.lv EUR 7–30

***

 

Hiperreāliste dzied 

Šodien, 18. maijā, izstāžu zālē Arsenāls apmeklētājiem būs iespēja gidu pavadībā aplūkot ekspozīciju Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā (skatāma līdz 21. maijam) un baudīt grupas Triana Park līderes Agneses Rakovskas (attēlā) akustisko koncertu. Dziedātāja, kura nesen atgriezās no Eirovīzijas konkursa Kijevā, izpildīs savas populārākās dziesmas un iemiesos izstādes krāšņo, daudzveidīgo dabu.

Pasākums

Izstāžu zālē Arsenāls 18.V no plkst. 17.30

Biļetes EUR 1,50  

***

 

Gaume

Šovakar brīvdabas koncertā Kalnciema kvartālā piedalīsies Krievijas grupa AloeVera, kura spēlē gaumīgu, romantisku disko un popmūziku. Pirms tam ar autordziesmu programmu uzstāsies komponists un režisors Vladislavs Nastavševs.

Koncerts

Kalnciema kvartālā 18.V plkst. 19

Ieeja bez maksas

***

 

Sezonas noslēgums

Piektdien, 19. maijā, kamerorķestris Sinfonietta Rīga noslēgs savu 11. koncertsezonu. Diriģenta Normunda Šnē vadībā skanēs klasicisma opusi – Džovanni Botezīni Grande Allegro di Concerto à la Mendelssohn (solists – kontrabasists Matīss Eisaks) un Jozefa Haidna 93. simfonija Re mažorā, kā arī mūsu laikabiedru darbi – Džona Adamsa Fearful Symmetries un Stīva Reiha Eight Lines.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 19.V plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

 

Viss ir iespējams

Piektdien, 19. maijā, Latvijas Nacionālās operas (LNO) Jaunajā zālē septīto reizi notiks baleta vakars Iespējams… Savus darbus rādīs jaunie horeogrāfi un dejotāji – Sabīne Guravska, Viktorija Jansone, Milana Komarova, Antons Freimans, Raimonds Martinovs un Aleksandrs Osadčijs. Fragmentos no klasiskajiem baletiem uzstāsies Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki. Programmā Iespējams… piedalīsies gandrīz visi Latvijas Nacionālā baleta solisti un mākslinieki. Iespējams… turpina 2011. gadā aizsākto meistardarbnīcu tradīciju. Šogad tas ir veltīts Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas katedras 40. jubilejai, jo visi jaunie horeogrāfi ir šīs katedras absolventi vai studenti.

Baleta vakars

LNO Jaunajā zālē 19.V plkst. 18.30.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Svinības visu nakti

Sestdien, 20. maijā, Laikmetīgās mākslas centrs kim? svinēs astoto dzimšanas dienu. No plkst. 19 notiks četru izstāžu atklāšana. Svinības turpināsies visu nakti, no plkst. 22 apmeklētājus priecēs ārvalstu mūziķi, to vidū būs ekstravagantā repa izpildītāja Tomija Dženesisa no Kanādas un eksperimentālās pasaules mūzikas pārstāve Melika Ngombe Kolongo jeb Nkisi no Lielbritānijas.

Ballīte

Laikmetīgās mākslas centrā kim? 20.V no plkst. 19.

Biļetes uz muzikālo programmu EUR 3 (pie ieejas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja