Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Ziemeļnieciska perspektīva

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Ziemeļnieciska perspektīva

Sestdien, 13. aprīlī, Lielajā ģildē kamerorķestris Sinfonietta Rīga uzstāsies somu diriģenta Juhas Kangasa vadībā. Līdzīgi kā iepriekšējās tikšanās reizēs, arī šoreiz maestro un orķestra kopdarbs klausītājiem sola iespēju uz klasicisma mantojumu paraudzīties no citas – ziemeļnieciski atturīgas – perspektīvas. Programmā ir iekļauti divi Vīnes klasicisma šedevri – Volfganga Amadeja Mocarta 39. simfonija un Jozefa Haidna Otrais čellkoncerts (solists – igauņu jaunākās paaudzes mūziķis, Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Teodors Sinks). Programmu kuplinās mūsdienu somu komponistu darbi – Pēra Henrika Nurdgrēna opuss Skati no lauku pagātnes un Kalevi Aho Vēstule uz Nekurzemi. 

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 13.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

 

Simfonisks žests 

Piektdien, 12. aprīlī, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertu Lielajā ģildē diriģēs Jānis Liepiņš. Vakara soliste būs starptautisku konkursu laureāte Kristīne Balanas, kura atskaņos Ēriha Volfganga Korngolda Vijoļkoncertu. Vēl programmā – amerikāņu agrīnā modernista Čārlza Aivsa opuss Neatbildētais jautājums, kurā viņš fascinē klausītājus ar spēcīgiem simfoniskiem žestiem, un franču romantiķa Sezāra Franka Simfonija reminorā.

LNSO

Lielajā ģildē 12.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

***

 

Lodes 

Pirmdien, 15. aprīlī, pirmo reizi Rīgā uzstāsies viena no sekmīgākajām britu smagās mūzikas apvienībām Bullet For My Valentine, kura veiksmīgi savieno metālmūziku un pankroku. Skanēs jaunākā albuma Gravity (2018) dziesmas un grupas hiti.

Bullet For My Valentine

Klubā Palladium Rīga 15.IV plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR

***

 

Slepkavas māksla

Režisore Laura Groza-Ķibere Liepājas teātrī iestudējusi Bernāra Marī Koltesa pēdējo lugu Roberto Zuko ar Egonu Dombrovski titullomā. Darba pamatā ir itāļu sērijveida slepkavas dzīvesstāsts. Izrādē būs jaušamas leģendārā vācu mākslinieka Jozefa Boisa radītās vizuālās zīmes. Boisa pasaule ir konceptuāla, pirmatnēja, nepieradināta un poētiska, un tas atbilst Koltesa dramaturģijas garam, uzskata režisore.

Roberto Zuko

Liepājas teātrī 13., 14.IV plkst. 18, 16.IV, 10., 31.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18

***

 

Marko Polo avatārs

Orķestra Rīga festivāla Windstream koncertā šovakar VEF Kultūras pilī skanēs spāņu komponista Luisa Serrano Alarkona darbs Marko Polo. Indijas grāmata – venēciešu ceļotāja Marko Polo jūras braucieniem veltītās triloģijas noslēdzošā daļa. Atskaņojumā piedalīsies indiešu mūzikas interpreti Anatolijs Popovs (sitāra) un Balrahs Sings (tabla). Koncerta diriģents Valdis Butāns programmā iekļāvis arī amerikāņu komponista Dana Vilsona opusu Avatārs – tas ir koncerts fagotam solo un pūtēju kamersastāvam. Autors ir smēlies iedvesmu hinduisma reliģijā, kurā jēdziens "avatārs" apzīmē Višnu manifestācijas. Solo spēlēs orķestra Rīga fagotu grupas koncertmeistars Raimonds Gulbis.

Orķestris Rīga

VEF Kultūras pilī 11.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–15

***

 

Šovs ar Čaikovski

Koncerts. 12. aprīlī Arēnā Rīga notiks grupas Dagamba šovs Dagamba feat. Tchaikovsky, kurā klasikas vērienīgumu caurstrāvos rokmūzikas enerģija. Koncertā tiks izmantotas atsauces uz Čaikovska Gulbju ezeru, Riekstkodi, Pirmo klavierkoncertu un citiem opusiem. Programma ir sadarbības projekts ar dižo meistaru, it kā viņš joprojām dzīvotu starp mums, tāpat kā dzīvo viņa mūzika, uzsver Dagambas dalībnieki.

Dagamba

Arēnā Rīga 12.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 19,20–21,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja