Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi: Profesija – iedvesmotājs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Profesija – iedvesmotājs

Viens no gada intriģējošākajiem koncertiem ir klāt: otrdien, 19. februārī, Ventspilī uzstāsies viens no spožākajiem un daudzpusīgākajiem mūsdienu mūziķiem – 32 gadus vecais islandiešu pianists un komponists Ūlafurs Arnaldss. Jaunībā viņš spēlēja bungas hardcore un smagā metāla grupās, vēlāk pievērsās klaviermūzikai. Viņš eksperimentē ar akadēmisko un elektronisko mūziku. 2007. gadā tika izdots Ūlafura Arnaldsa debijas albums Eulogy for Evolution. Šajā pasaules turnejā viņš iepazīstina klausītājus ar pērn iznākušo ceturto studijas albumu re:member. "Vērtīgākais, ko sniedz mūziķa profesija, ir spēja iedvesmot citus. Esmu laimīgs dzirdēt, ka mana mūzika kādam ir kļuvusi par impulsu, lai gleznotu, dzejotu, komponētu vai darītu kaut ko citu. Mūzika nav vienvirziena iela, tā ir saruna, kurā klausītājam ir tikpat būtiska loma kā māksliniekam," uzsver Ūlafurs Arnaldss.

Ūlafurs Arnaldss

Ventspils Teātra namā Jūras vārti 19.II plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

 

Ļaujieties iekārei 

Režisors no Sanktpēterburgas Sergejs Ščipicins Liepājas teātrī kopā ar aktieriem Agnesi Jēkabsoni, Sandi Pēci, Lauru Jerumu un Kasparu Kārkliņu iestudējis kanādiešu dramaturga Bernarda Sleida melodrāmu Nākamgad tai pašā laikā. Džordžs un Dorisa, ieraugot viens otru, nespēj pretoties iekārei, kaut gan abi ir precējušies ar citu cilvēku. 24 gadus viņi tiekas reizi gadā vienā un tajā pašā datumā kādas lauku viesnīcas numurā. Aktieri izrādē dziedās 50.–70. gadu dziesmas.

Nākamgad tai pašā laikā

Liepājas teātra Mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars 14., 27.II , 8.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

 

Klasika  

Latvijā uzstāsies kamerorķestris Maskavas virtuozi. Koncertu Rīgas Kongresu namā šovakar diriģēs ansambļa vadītājs Vladimirs Spivakovs, koncertus Ventspilī (18.II), Liepājā (19.II), Rīgas kinoteātrī Splendid Palace (21. II) un Rēzeknē (22.II) diriģēs Aleksandrs Solovjovs.

Maskavas virtuozi

Koncerti Latvijā 14.–22.II

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 17–75

***

 

Mīlestības ritmā

Orķestra Rīga bigbends un dziedātāja Elza Rozentāle diriģenta Raita Ašmaņa vadībā 14. un 15. februārī sniegs Valentīndienas koncertu Latino Love Songs Mūzikas namā Daile. Programmā ir iekļauti opusi, kurus vieno temperamentīgie latino ritmi. Skanēs Čika Koreas un Arturo Sandovala mūzika, hiti Bang, Bang un Besame mucho, Eimijas Vainhausas Rehab, Antonio Karlosa Žobima Meitene no Ipanemas un How Insensitive.

Koncerts

Mūzikas namā Daile 14., 15.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–22

***

 

Tikai viena nakts

Lietuvas režisors Rolands Atkočūns Valmieras teātrī iestudējis Ērika Emanuela Šmita lugu Valoņas nakts, kas stāsta par donu Žuanu. Viņa rīcībā ir viena nakts, lai iepazītu to, ko viņš vēl nepazīst, – mīlestību. Kad lieliem soļiem tuvojas vecums, savaldzināt sievietes viņam kļūst arvien grūtāk un sirdī ielavās bailes no vientulības. Darbība risinās XVIII gadsimta vidū, stāsta centrā ir dona Žuana piecas mīļākās, kuras uzaicinātas uz pili Normandijas nekurienē. Ikviena no viņām cer, ka kaislīgais mīlnieks apprecēs tieši viņu. Lomās: Imants Strads, Aigars Apinis vai Uldis Sniķers, Laura Atelsone, Eduards Johansons, Ance Kukule, Māra Mennika, Elīna Vāne un citi.

Valoņas nakts

Valmieras teātrī 15., 16.II plkst. 18.30, 17.II plkst. 13, 28.II plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12,50–18

***

 

Pēdējais klasiķis

Nenogurdināmais opermākslas klasiķis 78 gadus vecais Plasido Domingo turpina dziedāt, diriģēt, vadīt jauno talantu konkursu Operalia un Losandželosas operu. Drīz viņš ieradīsies Baltijā: 16. februārī Plasido Domingo koncertēs Kauņā, 19. februārī – Tallinā. Viņš dziedās lielākajās sporta arēnās, un balss tiks pastiprināta, taču šī ir laba iespēja dzirdēt pēdējo, joprojām aktīvo vienu no XX gadsimta dižākajām zvaigznēm.

Plasido Domingo

Kauņas Žalgiris arēnā 16.II plkst. 20, Tallinas Saku Suurhall 19.II plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 58–148

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja