Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Licencēta Latvijas Universitātes jaunā doktora studiju programma valodu un kultūru studijām

Augstākās izglītības kvalitātes aģentūra piešķīrusi licenci Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes akadēmiskajai doktora studiju programmai Valodu un kultūru studijas. Tā sniedz iespēju izvēlēties starpdisciplināras, pētniecībā balstītas studijas valodas, literatūras, folkloras, dramaturģijas un teātra procesu jomā

Eksperti atzinīgi vērtē to, ka doktora studiju programma ietver Eiropas humanitāro un mākslas zinātņu studijās un pētniecībā uzkrāto pieredzi un tradīcijas, un vienlaikus tai piemīt starpdisciplinārs raksturs dažādu apakšnozaru savienojumā, kā arī unikalitāte, akcentējot letonikas jomu, kas saistīta tieši ar latviešu valodas, literatūras, teātra, folkloras pētniecību, informē Latvijas Universitātes Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas komunikācijas vadītāja Kitija Balcare.

Studiju programmu Valodu un kultūru studijas veido divas apakšprogrammas – Valodniecība un literatūrzinātne un Folkloristika, teātra vēsture un teorija. Programmas virsuzdevums ir nacionālās kultūras un zinātnes saglabāšana un tālāka nodrošināšana, sagatavojot vispirms zinātniskos darbiniekus latviešu valodas, literatūras, folkloras, dramaturģijas un teātra izpētei. Līdztekus šīm jomām programma nodrošina speciālistu sagatavošanu arī citu valodu un kultūru izpētei un zinātniski centrētai akadēmiskai darbībai augstskolās un citviet.

Programmā paredzēta zinātņu doktoru sagatavošana valodniecības un literatūrzinātnes nozarē, kā arī mūzikas, vizuālās mākslas un arhitektūras nozares folkloristikas un teātra vēstures un teorijas apakšnozarēs.

Studiju programma izstrādāta, ņemot vērā esošo studiju programmu saturu un labākās prakses piemērus un sasniegumus, analizējot līdzīgu studiju programmu piedāvājumu Latvijā, Eiropas Universitāšu asociācijas Zalcburgas principus zināšanu sabiedrības veidošanai Eiropā, Pasaules Bankas ekspertu rekomendācijas, studiju un pētnieciskā darba kvalitātes nodrošināšanas prasības un ieteikumus, akadēmiskā godīguma nodrošināšanas nepieciešamību, kā arī analizējot studējošo un absolventu aptauju rezultātus.

Lai uzsāktu studijas doktora studiju programmā, nepieciešams maģistra grāds humanitārajās, sociālajās vai izglītības zinātnēs vai tam pielīdzināma augstākā izglītība. Piesakoties studijām, jānorāda zinātnes nozare un apakšnozare, kurā promocijas darbs tiks izstrādāts, kopā ar iecerēto doktora darba vadītāju jāsagatavo promocijas darba tēmas pieteikums.

Doktora studiju pilna laika klātienes ilgums – 3 gadi (6 semestri).

Uzņemšana jaunajā studiju programmā, kur ir gan budžeta, gan maksas studiju vietas, iecerēta 2021. gada augustā – pieteikumu iesniegšana notiek no 23. augusta līdz 3. septembrim.

Uzņemšana doktora studiju programmās notiek saskaņā ar LU apstiprinātiem uzņemšanas kritērijiem doktora studiju programmās. Reflektantu atlasē tiek ņemta vērā maģistra vai tam pielīdzināmo studiju vidējā atzīme, maģistra darba vērtējums, zinātniskā darba iestrādes (ja tādas ir), promocijas darba aktualitāte un sasaiste ar zinātniskā darba vadītāja pētījuma virzienu, zinātniskā pieteikuma kvalitāte un iestājpārrunu rezultāti.

Informācija: www.gribustudet.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja