Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LNB Atbalsta biedrība aicina Jūrmalas pilsētas domi pārskatīt lēmumu par Bulduru un Asaru bibliotēku slēgšanu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība atklātā vēstulē aicina Jūrmalas pilsētas domi pārskatīt lēmumu par Bulduru un Asaru bibliotēku slēgšanu.

LNB Atbalsta biedrība vēstulē pauž augstu vērtējumu Latvijas bibliotēkām, visam, ko tās paveikušas Latvijas valstiskuma un demokrātijas, zinošas, labklājīgas un konkurētspējīgas sabiedrības, pagātnes, tagadnes un nākotnes veidošanā.

"Mums patiesi rūp ikvienas bibliotēkas liktenis un visu paaudžu iedzīvotāju tiesības tuvu savai dzīvesvietai piekļūt jebkurai pasaules informācijai. Bibliotēkas joprojām ir vienīgās vietas, kur grāmatas pieejamas bez maksas," norādīts vēstulē, uzsverot, ka pēdējās desmitgadēs bibliotēkas kļuvušas par nozīmīgām un neaizstājamām kultūras vietām, to darbs neaprobežojas ar grāmatu krātuves funkcijām, tās ir mūžizglītības, pasākumu, satikšanās, izaugsmes vietas.

Vēstulē biedrība pauž satraukumu un sarūgtinājumu par Jūrmalas pilsētas domes tuvredzīgo, nepārdomāto, "gudrai un domājošai sabiedrībai" nelabvēlīgo lēmumu par Bulduru un Asaru bibliotēkas slēgšanu. LNB Atbalsta biedrība aicina Jūrmalas domi ieklausīties savos iedzīvotājos, Kultūras ministrijā, kultūras nozares autoritātēs un pārskatīt savu lēmumu.

Atklāto vēstuli parakstījusi Undīne Būde, Karina Pētersone, Rūta Briede, Žanete Grende, Vita Romanovska, Inese Paklone, Andra Konste, Dženija Dzirkale-Maļavkina, Ramona Umblija, Anna Muhka, Lalita Muižniece, Valdis Avotiņš, Velta Holcmane, Andrejs Vasiļjevs, Edgars Ceske, Vilis Inde, Skaidrīte Lasmane, Māra Zālīte un Ieva Mičule.

Tāpat vēstuli parakstījis Viesturs Tamužs, Aija Ebdene, Edgars Vērpe, Silvija Tretjakova, Andris Eglājs, Marina Kosteņecka, Brigita Tamuža, Inese Vaidere (JV), Tadeušs Surgofts, Valdis Rūmnieks, Georgs Turlajs, Mārtiņš Šteinbergs, Sandra Kalniete (JV), Jānis Karalis, Dzintra Dzene, Olita Rozenberga, Egīls Zirnis, Ivo Bordjugs, Daiga Orbidāne, Aigars Štāls un Uldis Straujums.

Biedrība norāda, ka tā ir nevalstiska organizācija, kas 24 gadus apvieno bibliotēku draugus, atbalsta bibliotēkas un lasīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja