Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par 1,75 miljoniem eiro veiks Valmieras Drāmas teātra neatliekamos būvdarbus

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) noslēgusi līgumu par 1,75 miljoniem eiro ar būvuzņēmumu SIA AIMASA par neatliekamo būvdarbu veikšanu, kas nepieciešami Valmieras Drāmas teātra (VDT) ēkas nesošo konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes nodrošināšanai, informēja VAS Valsts nekustamie īpašumi valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Lai nekavējoties nodrošinātu rekonstrukcijas būvdarbu nepārtrauktību un ēkas drošību, būvuzņēmums tika izraudzīts sarunu procedūrā. Būvuzņēmumam SIA AIMASA sešu mēnešu laikā ir jāveic neatliekamo būvdarbu izpilde, tostarp pamatu pastiprināšana, izbūve un ēkas nesošo konstrukciju izbūve saskaņā ar būvprojekta risinājumiem.

"Sarežģītajā situācijā, kas ir izveidojusies Valmieras Drāmas teātrī pēc līguma pārtraukšanas ar pilnsabiedrību SBSC (Skonto Būve un Skonto Construction), mēs darām visu, lai rekonstrukcijas darbi turpinātos iespējami ātri. Neatliekamajiem darbiem risinājums jau ir rasts, tagad gatavojamies atlikušo būvdarbu līdz objekta pieņemšanai ekspluatācijā iepirkumam," informē Gavrilova.

VNĪ tuvāko mēnešu laikā izsludinās atklātu konkursu atlikušajam būvniecības apjomam līdz objekta pieņemšanai ekspluatācijā, lai 2024. gada pirmajā pusē teātra kolektīvs varētu atsākt pilnvērtīgi darboties rekonstruētajās VDT telpās.

VNĪ izbeidza līgumu ar iepriekšējo VDT ēkas rekonstrukcijas būvdarbu veicēju – pilnsabiedrību SBSC, jo tā pēc vairākkārtējiem pieprasījumiem nespēja atbilstoši normatīvajiem aktiem, tostarp Ekonomikas ministrijas izstrādātajām vadlīnijām par būvniecības izmaksu sadārdzinājuma novērtēšanu un kompensēšanu, pamatot būvniecības izmaksu sadārdzinājuma 50% apmērā no būvdarbu līguma summas jeb 3,8 miljonu eiro (ar PVN) cēloņsakarību ar uzsākto karadarbību Ukrainā, kā arī nespēja iesniegt dokumentus, kas apliecinātu pieprasītā sadārdzinājuma pamatotību vairākās tāmes pozīcijās. Tāpat faktiskā darbu izpilde būtiski atpalika no līgumā paredzētās – 2022. gada 31. augustā faktiskā darbu izpilde bija tikai 17%, kaut arī saskaņā ar līguma būvdarbu grafiku tai būtu jābūt 50% no kopējā būvdarbu apjoma. Arī Jaunā Rīgas teātra pārbūves projektā pilnsabiedrība SBSC atpaliek no līguma būvdarbu grafikā paredzētās darbu izpildes - šajā projektā būvniekam ir uzdots mobilizēt resursus līguma savlaicīgai izpildei un rezultātu sasniegšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja