Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izpilddirektori kļuvusi Daina Markova

Noslēdzies XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izpilddirektora amata konkurss, un Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) izveidotā komisija par piemērotāko amatam atzinusi Dainu Markovu, informēja LNKC pārstāvji.

Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) konkursu Svētku izpilddirektora amatam izsludināja 2021. gada decembrī un kopā saņēma septiņus pretendentu pieteikumus. Konkurss norisinājās trīs kārtās – pirmajā, saskaņā ar nolikumu, tika veikta dalībnieku atlase, vērtējot iesniegtos pieteikumus. Otrā kārta bija daļēji strukturēta intervija, kurā pretendentiem bija iespēja prezentēt savu redzējumu, savukārt trešajā kārtā tika vērtētas pretendentu kompetences un veikts personības tests.

Pretendentu atbilstību Svētku izpilddirektora amatam izvērtēja LNKC izveidota komisija. Tās sastāvā darbojās komisijas priekšsēdētāja, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, Dziesmu un deju svētku padomes koru nozares pārstāvis Mārtiņš Klišāns, Dziesmu un deju svētku padomes deju nozares pārstāve Zanda Mūrniece, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Ziemeļrīgas kultūras apvienības direktore, Latvijas Kultūras darbinieku biedrības valdes locekle Liene Kubiļus un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Dainai Markovai ir pieredze liela mēroga projektu un pasākumu vadībā, ilggadēja pieredze komandas darba plānošanā un vadībā, kā arī sadarbības pieredze ar valsts un pašvaldības iestādēm. Vairāk nekā 20 gadus viņa strādājusi VSIA Latvijas Televīzija un no 2013. gada līdz 2019. gadam bijusi VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets valdes locekle. Daina Markova darbu Latvijas Nacionālajā kultūras centrā uzsāks 2022. gada 1. martā.

"Konkursa komisija guva pilnu pārliecību par to, ka Daina Markova ir spēcīgs līderis: mērķtiecīga, enerģiska un izlēmīga, veicamo darbu un komandas ikdienas organizēšanā sarežģītas nestandarta situācijas spēj atrisināt bez grūtībām pat ļoti ierobežotos laika apstākļos, ātri uztver un apgūst jauno, tādējādi ļoti organiski iegūstot autoritāti ikvienā kolektīvā. Iepriekš neparedzēti sarežģījumi un izaicinājumi motivē D.Markovu darboties, kas ir ļoti svarīgi tik liela mēroga projektā, kādi ir mūsu Dziesmu un deju svētki. Vienlaikus 2023. gada - dziesmu un deju svētku tradīcijas 150. gadadienas - svētku jauno izpilddirektori raksturo atvērtība inovācijām un atbalsts sadarbības partneru un pašas vadītās komandas dalībnieku iniciatīvām," akcentē komisijas priekšsēdētāja, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte atklāj: “Esmu gandarīta par iespēju svētku rīkotāju komandā izpilddirektores statusā aicināt Dainu Markovu, lai, apvienojot pieredzi, kopīgā darbā ar visām iesaistītajām pusēm taptu XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Gatavojoties Dziesmu un deju svētku 150gadei 2023. gadā gan svētku dalībnieki, gan rīkotāji esam jaunu un nebijušu izaicinājumu situācijā, jo īpaši Covid pandēmijas radīto seku kontekstā. Vēsturiski šī ir pirmā reize, kad kārtējo Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku izpilddirektors tiek izvēlēts konkursa kārtībā, tāpēc vēlos pateikties visiem pretendentiem, kuri piedalījās konkursā, uzsverot, ka katrs no viņiem ir grods jomas profesionālis.'

Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos piedalās tautas mākslas kolektīvi - kori, deju kolektīvi, pūtēju orķestri, koklētāju ansambļi, vokālie ansambļi, amatierteātri, folkloras kopas, tautas mūzikas ansambļi, tautas lietišķās mākslas studijas - no visām 43 Latvijas pašvaldībām, kā arī Latvijas diasporas kolektīvi. 40 000 tūkstoši dalībnieki padara Dziesmu un deju svētkus par Latvijas vērienīgāko publisko pasākumu. XVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja