Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Parakstīs nodomu protokolu par sadarbību Dziesmu un Deju svētkos

Trešdien, 11. janvārī, plkst.11.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Kluba zālē (2. stāvs) tiks parakstīts nodomu protokols par sadarbību XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku sagatavošanas un norises Rīgā 2023. gadā nodrošināšanā, informēja LNKC pārstāve Linda Ertmane.

Dokumentu parakstīs kultūras ministrs Nauris Puntulis, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte. Pasākumu muzikāli kuplinās vokālais ansamblis Putnu dārzs un koklētāju ansamblis Cantata.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (turpmāk – Svētki) notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gade. Svētku laikā notiks vairāk kā 60 pasākumi un koncerti daudzās vietās Rīgā - Mežaparka estrādē, Daugavas stadionā, Arēnā Rīga, Ķīpsalas hallē, Latviešu biedrības namā, Viestura un Vērmanes dārzā, Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Latvijas Universitātē, Rīgas Domā, Hanzas peronā, Rīgas dievnamos. Dziesmu un Deju svētkiem gatavojas vairāk nekā 1600 kolektīvu Latvijā un vairāk nekā 100 ārvalstīs.

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku rīkotājs ir Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Latvijas mobilais telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Elektrum, Rimi, Circle K Latvia,  Latvijas Finieris, Dzintars, DHL, Coffee Address.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja