Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pieredzes pārradīšana. Piecpadsmitā Patriarha rudens jaunā raža

Šī gada Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla Patriarha rudens fokusā būs teātra un personiskās pieredzes pārradīšana, laikrakstu Diena informēja Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāve Aija Lūse

Festivāls Patriarha rudens iesāksies ar atklāšanas pasākumu 28. septembrī plkst. 16 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un norisināsies līdz 4. oktobrim dažādās Rīgas vietās. Nedēļas garumā festivālā ir gaidāmas divas paralēlas programmas – slēgtā programma Latvijas Kultūras akadēmijas jaunrades specializācijās studējošajiem ar desmit dažādām meistarklasēm un darbnīcām, kuras vadīs gan Latvijas, gan starptautiski profesionāļi, kā arī publiskā programma, kas pieejama jebkuram interesentam.

Festivālā Patriarha rudens tiks piedāvātas divas Viljama Šekspīra komēdijas – Divpadsmitā nakts Lindas Kalniņas režijā un Kā jums tīk Ralfa Liepas versijā – un pirmizrādi piedzīvos divi jauniestudējumi. Viens no tiem būs Latvijas Kultūras akadēmijas apakšprogrammas Dramatiskā teātra aktiera māksla ceturtā kursa studentu diplomdarbs Nevienam nezināmā Marija pēc Antona Čehova darba motīviem Elmāra Seņkova režijā, otrs – jaunā aktiera Sergeja Smikova monoizrāde Kocenieki un tāsenieces, kas balstīta Andrusa Kivirehka fantastikas un absurda caurvītajā stāstā par Baltijas ceļa organizēšanu (režisors Ralfs Liepa).

Laikmetīgā deja festivālā tiks pārstāvēta ar trīs šīs vasaras Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas bakalaura studiju programmas absolventu diplomdarbiem un maģistra studiju programmas Audiovizuālā un skatuves māksla absolventes, horeogrāfes Rūtas Pūces diplomdarbu Iekšas, kas pievēršas Latvijas laikmetīgās dejas nozares darbības analīzei kustību valodā. Tāpat varēs noskatīties filmu skati, kurā atlasīti spēcīgākie no iepriekšējā studiju gadā tapušajiem darbiem. Režisoru vidū ir Arnis Kalniņš, Līva Klepere, Jēkabs Okonovs, Aivars Šaicāns un citi.

Patriarha rudenī ir ieplānotas arī četras sarunas un lekcijas, kas veltītas diviem šī gada jubilāriem – Viljamam Šekspīram un Garlībam Merķelim. Publiskās programmas izskaņā ikvienam interesentam būs iespēja paviesoties Latvijas Kultūras akadēmijas jaunajās telpās Tabakas fabrikā, kur 4. oktobrī plkst. 20 notiks festivāla noslēguma pasākums un jau trešās antibalvas Zelta muša pasniegšanas ceremonija. Šī nozarē gan mīlētā, gan nīstā balva jau atkal tracinās Latvijas kultūras dzīvi, izceļot iepriekšējā gada aktualitātes gan uz, gan aiz, gan pie skatuves un ekrāniem. Jau ceturto gadu Patriarha rudens satelītpasākumi notiks arī Gulbenes novadā, kura iedzīvotājiem 12. oktobrī būs izdevība redzēt gan festivāla viesizrādes, gan filmu skati.

Biļetes var iegādāties interneta vietnē Ticketshop.lv. Pilna programma: Lka.edu.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja