Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sestdien Ventspilī - slavenā Govju parāde

Sestdien, 30.jūnijā, Ventspilī tiks atklāts starptautiskais mākslas pasākums Govju parāde, kura ietvaros ventspilnieki un pilsētas viesi varēs aplūkot Latvijas un ārvalstu mākslinieku apgleznotās govs statujas, visas dienas garumā piedalīties radošās aktivitātēs, bet vakarā noklausīties pasaulslavenās grupas _The Straits koncertu Reņķa dārzā _un uzdejot ballē, kurā spēlēs grupa Sweetwaterz un DJ Japānis, informēja pasākuma organizatori.

 _Govju parāde _sestdien tiks atklāta plkst.12.00 Ventspils Ostas ielas promenādē, kur brīvdabas izstādē būs apskatāmas 24 apgleznotas govis. Visiem pasākuma dalībniekiem būs arī iespēja piedalīties _Tautas govs _tapšanā, par simbolisku samaksu iegādājoties krāšņu ziedu uzlīmi un uzlīmējot to uz statujas, kā arī nobalsot par skaistāko mākslas darbu. Apmeklētājus izklaidēs mūzikas grupas _Labvēlīgais tips un Keksi, _bet mazākie pasākuma dalībnieki varēs piedalīties radošajā spēlē _Piedalies un dari pats._Sestdien Ventspils iedzīvotājus un viesus gaidīs _Zaļais tirgus _Vecpilsētas tirgus laukumā un _Piena produktu balle _Kuldīgas ielā. Piejūras Brīvdabas muzejā būs apskatāmas zilās govis no Jūrkalnes, bet Livonijas ordeņa pilī varēs iepazīt mitoloģiju, veidot maskas ar Indijas motīviem, apgūt mūzikas instrumentu darināšanu un zvanu liešanu, tikt pie hennas zīmējumiem un nobaudīt eksotisko dzērienu _airanu. Govju parādē Ventspils 2012 _būs apskatāmas 24 govis, kuras apgleznojuši tādi pazīstami Latvijas mākslinieki kā Aleksejs Naumovs, Gļebs Panteļejevs, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Jānis Mitrēvics, Helēna un Anna Heinrihsones, Elita Patmalniece, Andris Vītoliņš, Miķelis Fišers, Ivars Drulle, Aigars Bikše, Ginters Krumholcs, Leonards Laganovskis, Andris Prigičevs, Aivars Žukovskis.

Govju apgleznošanā piedalījusies arī Mārīte Guščika kopā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, mākslinieku kopa Serde LV, kā arī Ventspils mākslinieces Mārīte Kluša un Sarmīte Caune. Igauniju mākslas akcijā pārstāvējusi Merike Estna, Lietuvu - Robertas Antinis, bet Azerbaidžānu - Museibs Amirovs. Savu statuju apgleznos arī Ventspils bērni, Ventspils Augstskolas studenti, sportisti un citas sabiedrībā pazīstamas personības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja