Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Simt ziedlapiņu divām jubilejām. Koncerti Krimuldas muižā turpināsies līdz pat Ziemassvētkiem

Krimuldas sanatorija šomēnes atzīmē simtgadi, savukārt Kungu mājai aprit divsimt gadu. Lai skanīgi nosvinētu abas nozīmīgās jubilejas, Krimuldas muižā notiks dažādi svētku pasākumi.

Galvenais to vidū ir Sev no pēdām kroni taisu, kas norisināsies jau 28. augustā, piedāvājot bezmaksas programmu visu dienu no plkst. 16.00.

Svētkus plkst. 16.00 ieskandinās Mākslu skolas Baltais flīģelis muzikālais sveiciens. Bez maksas varēs doties arī ekskursijās pa muižu un vēstures istabu un gleznot kopā ar mākslinieci Patrīciju Brekti (jāpiesakās iepriekš, rakstot uz [email protected] vai zvanot pa tālr. 29111619). Svinību noslēgumā plkst. 19.00 koncerts Sev no pēdām kroni taisu sāksies ar stāstu par Krimuldas muižas vēsturi, kam scenāriju radījusi rakstniece Ingūna Bauere un muzikālo ietērpu – komponists Jānis Lūsēns. Piedalīsies aktieri Juris Bartkevičs un Artis Robežnieks, Jānis Lūsēns spēlēs klavesīnu, Evija Mundeciema – flautu. Koncerta otrajā, muzikālajā daļā piedalīsies Jānis Lūsēns (klavieres), dziedātāji Kristīne Zadovska (mecosoprāns), Zigfrīds Muktupāvels (baritons), Jānis Lūsēns juniors (basģitāra) un Grey Velvet trio – Evija Mundeciema (flauta), Arta Tarasova (čells), Rihards Goba (ģitāra). Ieeja koncertā ir bez maksas, taču būs iespēja ziedot Kungu mājas izgaismošanas projektam. Vakara nogalē gaidāma svētku uguņošana uguns mākslinieka Kalvja Kalniņa sniegumā ar muzikālo pavadījumu, ko spēlēs pūšaminstrumentu kvintets Rīga: Andrejs Progrebņaks (trompete), Rihards Šiliņš (trompete), Dainis Tarasovs (mežrags), Egils Šķetris (trombons), Roberts Brants (tuba).

Gaujas senlejas malā novietotā Krimuldas muiža ir uzbūvēta 1827. gadā. Celtne ir viens no spilgtākajiem klasicisma villu arhitektūras piemēriem Latvijā, un no tās paveras gleznaina ainava lejup uz Gaujas senleju. Šodien muižā atrodas gan tūristu iecienīta naktsmītne, gan rehabilitācijas centrs Krimulda. Krimuldas sanatorijas un Kungu mājas jubilejas gadu turpinās Lūisa Ārmstronga daiļradei – 20. un 30. gadu džezam ar svinga ritmu – veltīts salonvakars 24. septembrī, kuru veido un vadīs džeza pianists Kristaps Vanadziņš. Programmā Capriccio! Rietumeiropas un Latvijas skaņu gleznas 15. oktobrī piedāvās dziedātāja Baiba Renerte, čellists Mārcis Kuplais, flautiste Rūta Īzaka-Mača un pianiste Ilze Kundziņa. Koncertu Svētku mozaīka 26. novembrī sniegs flautiste Dita Krenberga kopā ar vijolnieku Raimondu Ozolu, pianistu Venti Zilbertu un dziedātāju Evitu Teterovsku. Svētku gadu sadarbībā ar Mūzikas namu Daile noslēgs Ziemassvētku koncerti ar Jāni Lūsēnu 10. un 11. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja