Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sigulda pārtrauks finansējumu pasākumiem ar Krievijas pārstāvju piedalīšanos

Siguldas novada pašvaldība pārtrauks finansējumu pasākumiem, kuros piedalās Krievijas pārstāvji, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (NA) nācis klajā ar paziņojumu, ka šodien domes sēdē virzīs lēmumprojektu par šā gada budžeta pārskatīšanu līdzfinansējuma piešķiršanā tiem kultūras, sporta, izglītības vai citu jomu pasākumiem vai aktivitātēm, kuros piedalās vai atbalsta Krievijas pārstāvji.

"Es uzskatu par neiespējamu sacensībās vai kultūras, izglītības pasākumos satikties Krievijas un Siguldas novada skolēniem, sportistiem vai kultūras pārstāvjiem, ja tikmēr Ukrainā šie paši cilvēki - bērni, vecāki un vecvecāki - ar ieročiem rokās aizstāv savu zemi un cieš no karadarbības," uzsver Mitrevics.

Viņš norāda, ka pašvaldība nevēršas pret Krievijas sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, bet uzskata, ka pašvaldība nevar piedalīties pasākumos, kuros karadarbības dēļ nu jau vairs nevarēs piedalīties ukraiņi.

Ceturtdien plānots pieņemt konceptuālu lēmumu par finansējuma nepiešķiršanu pēc vairākām pazīmēm, proti, pašvaldība finansiāli neatbalstīs nekāda veida izglītības, kultūras, sporta un citus pasākumus Siguldas novadā, ja tajos plāno piedalīties Krievijas pārstāvji.

Tāpat pašvaldība nepiešķirs finansējumu novada sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, ja viņu aktivitātes ir paredzētas Krievijā, kā arī dalībai tādos pasākumos, kuros plānota arī Krievijas pārstāvju dalība.

"Tādējādi mēs paudīsim solidaritāti ar ukraiņu izglītības, kultūras, sporta vai citu jomu pārstāvjiem, kuri nevar šajos pasākumos piedalīties," skaidro pašvaldības vadītājs.

Piemēram, finansējuma liegums attieksies uz Skeletona akadēmijas jaunajiem talantiem, kuri šajā gadā plānojuši treniņus un sacensības aizvadīt kādā no Eiropas boblseja un kamaniņu trasēm.

Šīs iniciatīvas atbalstu mutiski jau apstiprinājuši arī citi domes deputāti un skeletona treneris Dainis Dukurs informējis, ka pārtrauks sadarbību ar vairākām Krievijas sporta federācijām, piebilda Brikmane.

Siguldas novada vadība ir solidāra ar ukraiņu tautu un nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcību, uzbrūkot Ukrainai.

Jau vēstīts, ka Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievija sāk militāru uzbrukumu Ukrainai.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas