Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ZZS aicina koalīcijas partnerus vērtēt Zīles izteikumus par NATO nespēju aizsargāt tās dalībvalstis

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nākamajā sadarbības padomes sēdē, 2.jūnijā, aicinās Nacionālo apvienību Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK skaidrot Eiropas Parlamenta deputāta Roberta Zīles izteikumus par NATO nespēju aizsargāt tās dalībvalstis. Jau iepriekš sadarbības padome pauda neizpratni par šādu deputāta publiski pausto viedokli, portālu Diena.lv informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām R.Zīle Latvijas Radio reklāmā apgalvojis - "Ir jāapzinās, ka nekādi NATO piektie panti mūs nepasargās, ja paši kritīsim Krievijas skavās, kā tas diemžēl noticis līdz šim". ZZS norāda, ka NATO līguma 5.pants paredz, ka bruņotu uzbrukumu vienai vai vairākām dalībvalstīm uzskatīs par uzbrukumu visām dalībvalstīm, tādēļ tās ir apņēmušās, ka šāda uzbrukuma gadījumā katra no tām, izmantojot individuālas un kopējas pašaizsardzības tiesības, sniegs palīdzību uzbrukumam pakļautajai valstij, ieskaitot bruņota spēka pielietošanu, ar mērķi atjaunot un saglabāt Ziemeļatlantijas reģiona drošību.

"Situācijā, kad notikumu Ukrainā iespaidā drošības jautājumi sabiedrībā ir ieguvuši īpašu nozīmi, ZZS uzskata par nepieņemamu apšaubīt Latvijas dalības NATO svarīgo lomu aizsardzības spēju nodrošināšanā," pausts ZZS paziņojumā.

Jāatgādina, ka pašai ZZS nesen bija jāskaidro koalīcijas partneriem savs redzējums par NATO lomu Latvijā, jo ZZS partneru Latvijai un Ventspilij galva Aivars Lembergs saistībā ar NATO karavīru ālēšanos Ventspilī vēstulē NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kā arī Latvijas aizsardzības un ārlietu ministram norādīja, ka "tā kā daļa militārpersonu ignorēja Latvijas Republikas likumus, viņu uzvedība drīzāk atbilst okupantu uzvedībai."

Nosodījumu Ventspils mēra izteikumiem toreiz pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (toreiz Reformu partija), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība), kurš paziņojis, ka Lembergs rada draudus Latvijas valsts drošībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas