Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ZZS gribēja Zīli norāt, pretim saņēma reklāmas prezentāciju

Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) pēc vēlēšanām ieguva papildu publicitātes iespēju, lai skaidrotu savā priekšvēlēšanu reklāmā izteikto brīdinājumu: "Nekādi NATO piektie panti mūs nepasargās, ja paši kritīsim Krievijas skavās, kā tas diemžēl noticis līdz šim. "Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) pirmdien koalīcijas partiju sadarbības padomē aicināja izvērtēt Zīles teikto, saklausot tajā šaubas par NATO spēju aizsargāt savas dalībvalstis, otrdien raksta laikraksts Diena

Kopš ZZS aktualizēja šo jautājumu, ir dzirdēti dažādi minējumi, kāpēc tas tika darīts, sākot ar Kriminālprocesa grozījumiem par amatpersonu lietu prioritāru izskatīšanu, kur NA bija brīvais balsojums, un beidzot ar Zīles iebildumiem pret Ivetas Grigules (ZZS) iekļaušanos viņa pārstāvētajā konservatīvo grupā Eiropas Parlamentā. Šos minējumus Zīle neuzskata par nopietniem, un tiem nepiekrīt arī Augulis. Zīle Dienai sacīja, ka saredz te tikai "atbildes sveicienu" par koalīcijas sēdi, kurā izskatīja ZZS sadarbības partnera Aivara Lemberga reakciju uz NATO karavīru uzvedību Ventspilī. Koalīcijas sēdes darba kārtības jautājums lielā mērā bija noformulēts pēc Zīles iniciatīvas. Nākamajā pirmdienā pēc šīs valdības partiju sanāksmes ZZS valdes sēdē apvienības organizāciju līderi vienojās par paziņojumu, kurā uzsvēra, ka "dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants". Vienlaikus viņiem bija bažas, ka partnerim no NA ir cits viedoklis, jo viņi šādu garantu neredz.

Maija sākumā Ventspilī notika vairāki incidenti, kur cieta NATO karavīri. Lembergs nosūtīja vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, aprakstot NATO jūrnieku uzvedību Ventspilī. Vēstulē tā bija salīdzināta ar okupantu uzvedību, jo viņi neesot ievērojuši Latvijas likumus. "Nemānīsim sevi, Lembergs šobrīd necīnās par Ventspils tīrību un kārtību, bet gan vēlas redzēt Latviju atjaunotā PSRS jeb Eirāzijā," tāda bija pirmā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) reakcija sociālajā vietnē Twitter. Pēc tam paziņojumā Rinkēvičs izteica cerību, ka notikušais nav saistāms "ar Lemberga bezatbildīgo, pilnīgi nepieņemamo retoriku par NATO, organizāciju, kuras dalībvalsts ir arī Latvija, un mūsu sabiedrotajiem". Izteikumi par NATO, velkot paralēles ar traģiskiem notikumiem mūsu valsts vēsturē, ir pretrunā Latvijas valsts drošībai un vairo drošības risku pieaugumu, norādīja ministrs. NA politiķi pieļāva, ka ar vēršanos pret Zīli ir mēģināts novērst uzmanību no šiem notikumiem.

Diena iepriekš rakstīja, ka gaidāmā notikumu virkne - karadarbība Ukrainā, rudenī notiekošās Saeimas vēlēšanas un pēc pusgada gaidāmais statuss, Latvijai kļūstot par Eiropas Savienības (ES) padomes prezidējošo valsti - liek jautāt, cik droši mēs varam justies kā Eiropas galējā austrumu robeža

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā ZZS gribēja Zīli norāt, pretim saņēma reklāmas prezentāciju otrdienas, 3.jūnija, laikraksta Diena 4.-5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas