Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

ZZS jābūt atbildīgākai

Zaļie zemnieki iebilst. Pret piedāvātajām ģimenes valsts pabalstu izmaiņām, pret reformām augstākajā izglītībā utt. Vienkārši nebalsošot. Politiskajam spēkam tā pozicionēties ir visas tiesības (jo valdības stabilitāte nevar būt pašmērķis), tomēr gribētos ZZS iebildumus redzēt detalizētākā formā - ne tikai kā paziņojumus.

Šonedēļ ZZS ir visas iespējas parādīt, ka tā ne tikai grib būt «labais policists» valdībā, bet ka partija pārredz laukumu kopumā un māk vairāk nekā draudēt «noraut stopkrānu». Proti, valdības 25. janvāra darba kārtībā ir divi svarīgi dokumenti, kas runā par paveikto un plānoto šogad. Viens ir Finanšu ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums Par Latvijas stratēģiskās attīstības plāna 2010.-2013. gadam uzdevumu un darbības rezultātu īstenošanu 2010. gadā un kārtējā pārskata periodā. Parocīgi - analizējiet/kritizējiet, ko ministrija min kā paveikto un kā šā gada pirmajā ceturksnī plānoto. Nav nemaz tik gari - 20 lappušu. Otrs dokuments gan gandrīz trīsreiz apjomīgs - Ekonomikas ministrijas Informatīvais ziņojums par makroekonomisko situāciju valstī. Kaut vai prognožu daļa ir diskusiju vērta. Piemēram, daudz atbildīgāk tādam ietekmīgam spēkam kā ZZS būtu nevis pozēt kameru priekšā ar dziļdomīgu norobežošanos («gaidīsim no partneriem citu piedāvājumu»), bet klupt krāgā ar konkrētu līdzdalību. Ja EM prognozē, ka inflācija šogad var sasniegt 3,5% (vairāk, nekā publiski izskanējis), ko darīsim? Ja EM prognozē, ka bezdarbs samazināsies tikai līdz 16% (respektīvi, būtiski nemainīsies), ko darīsim? Mēs, zaļie zemnieki, gribam piedāvāt savas idejas un uzņemties atbildību par visu valdības darbu, nevis tikai sargāt konkrētās partijai uzticētās ministrijas!

Ja ZZS turpina distancēties, iespaids veidojas dīvains: dokumentos ir sadaļas arī par satiksmi, izglītību, medicīnu, sociālo sfēru, ES finansējumu. Ja ZZS nav nekā sakāma - konkrētu vērtējumu, analīzes, iebildumu formā - par šīm sadaļām, jo tās taču tapušas partneru vadītās ministrijās, rodas vilinājums teikt, ka ZZS vai nu ir intelektuālo resursu trūkums, vai arī partija šo valdību ir jau norakstījusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas