Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Bērziņš: Efekts drīzāk būs populistisks, nevis pragmatisks

Efekts drīzāk būs populistisks, nevis pragmatisks - tā ieceri palielināt vecumu no kura drīkstēs iegādāties tabakas izstrādājumus vērtē Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas biedrs Andris Bērziņš (ZZS). Deputāts norāda, ka jāparedz arī lietošanas ierobežojumi un attiecīgas sankcijas.

"Var, protams, ļaut tabaku iegādāties tikai no 25, vai, piemēram, 40 gadu vecuma, bet šajā variantā par lietošanu nav paredzētas nekādas sankcijas, ir tikai ierobežojumi", norāda Andris Bērziņš, piebilstot, ka,piemēram, narkotiku apritē tiek sodīts viss process - gan iegāde, gan lietošana.

Deputāts norāda, ka jau šobrīd esošais vecuma ierobežojums līdz 18 gadiem nav devis vajadzīgo efektu, jo smēkētāju skaits starp nepilngadīgajiem nav samazinājies. 

Atgādinām, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti otrdien, 19.martā, otrajā lasījumā skatot tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanas likuma grozījumus, atbalstīja priekšlikumu, kas paredz no 18 līdz 21 gadam paaugstināt vecumu, no kura atļauts iegādāties tabakas izstrādājumus un augu smēķēšanas produktus. Par šo priekšlikumu nobalsoja astoņi komisijas deputāti, bet divi atturējās.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē