Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dzintars: VL-TB/LNNK jautājumā par satiksmes ministru svarīgākais ir vienoties par iespējami labāku kandidātu

Jautājumā par nākamo satiksmes ministru nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) svarīgākais ir vienoties par iespējami labāku kandidātu, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Taujāts, vai nacionālā apvienība uzstās uz sava kandidāta Valsts dzelzceļa administrācijas direktora Jura Iesalnieka virzīšanu satiksmes ministra amatam, Dzintars uzsvēra, ka VL-TB/LNNK argumentēs premjeram savu nostāju šajā jautājumā. Tāpat situācija būs atkarīga arī no premjera oficiāli nosauktajiem kandidātiem satiksmes ministra amatam, jo svarīgākais ir vienoties par iespējami labāku pretendentu šim amatam.

Vienlaikus Dzintars norādīja, ka līdz šim minētās kandidatūras satiksmes ministra amatam vērtē diezgan skeptiski. Viņš gan atturējās sīkāk komentēt savu nostāju pirms koalīcijas padomes sēdes.

Koalīcijas padomes sēdē VL-TB/LNNK arī varētu partneriem oficiāli piedāvāt savu kandidātu satiksmes ministra amatam, pieļāva Dzintars.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) iecerējis nākamnedēļ koalīcijai formāli prezentēt iespējamo satiksmes ministra kandidātu. Politiskās konsultācijas par šo jautājumu sāksies pirmdien, 25.februārī, šodien žurnālistiem norādīja premjers.

Dombrovskis apstiprināja, ka viens no uzrunātajiem satiksmes ministra amata kandidātiem ir arī Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Patlaban gala vienošanās par ministru amata kandidātu vēl neesot panākta un sarunas vēl turpināsies, norādīja vairāki politiķi.

Kā ziņots, satiksmes ministrs Aivis Ronis pirms mēneša paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Vienotības pārstāvji un neatkarīgie deputāti pieļauj, ka satiksmes ministra amatam varētu tikt virzīts bezpartejisks profesionālis.

Pašreizējais satiksmes ministrs Ronis turpinās strādāt līdz 1.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē