Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Igaunijas vēstnieks: Krievijai cena par soļiem Baltijas virzienā ir "nepanesami augsta"

"Ir ļoti maz iespēju, ka Krievija kaut ko darīs pret mums vai pret jebkuru no NATO dalībvalstīm. Mēs esam daudz labāk aizsargāti un daudz drošāki," teica vēstnieks.
Baltijas valstu neatkarība un suverenitāte, esot Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm, garantēta vairāk nekā jebkad, un Krievijai cena līdz ar jebkuriem soļiem Baltijas virzienā tai būtu "nepanesami augsta", pirmdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Igaunijas vēstnieks Latvijā Teniss Nirks.

Vēstnieks pauda, ka ir grūti pateikt, kas notiek Krievijas Prezidenta Vladimira Putina kunga galvā, bet, viņaprāt, cena, ko Krievija uzņemtos, kaut ko pasākot pret Baltiju, tai būtu "nepanesami augsta". Savukārt, runājot par regulāri tuvu Baltijas valstu robežām manāmajiem Krievijas lidaparatātiem un militārajiem kuģiem, Nirks uzsvēra - pareizākais ir to uztvert mierīgi un nereaģēt.

"Izskatās, ka Krievijai gribētos palielināt stresa sajūtu šajā reģionā, bet mums vajadzētu to uztvert mierīgi. Protams, ir saprotami, ka Krieviju gribētu redzēt mūsu reakciju, bet mums vajadzētu to uztvert ļoti mierīgi, jo mēs esam NATO un Eiropas Savienības dalībvalsts," klāstīja Igaunijas vēstnieks, norādot, ka gan katra valsts atsevišķi, gan visas kopā dara visu, lai paplašinātu kopīgo aizsardzību pret ārējiem draudiem.

Viņaprāt, sankcijas, ko Eiropas Savienība, ASV, Norvēģija un citas valstis vērsušas pret Krieviju saistībā ar agresiju Ukrainā, iedarbosies vidējā termiņā vai ilgtermiņā. Krievijā pašlaik ir augsta inflācija - 7 līdz 8%, lēna ekonomiskā izaugsme un no Krievijas aizplūduši ap 8 miljardiem ASV dolāru un nopietni krīt Krievijas rubļa kurss. Tas viss atstās sekas ilgākā termiņā, uzsvēra Nirks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē