Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas katoļu baznīca: pāvesta izteikumos par gejiem jaunu vēsmu nav

Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska I paziņojums, ka viņš nenosoda un netiesā gejus, nav nekas jauns baznīcas mācībā, portālam Diena.lv uzsvēra Latvijas katoļu baznīcas pārstāvji.

"Pāvesta teiktais Jauniešu dienās Brazīlijā, ka viņš nenosoda un netiesā gejus, nav kāda unikāla vai jauna vēsma Romas katoļu baznīcā. Jau izsenis baznīca ir mācījusi nošķirt grēku no grēcinieka, ienīstot grēku, bet mīlot grēcinieku," skaidroja baznīcas Informācijas centra pārstāve Ingrida Puce.

Vienlaikus viņa aicināja neaizmirst pāvesta teikto, ka līdztekus iecietīgai attieksmei pret gejiem, baznīca ir neiecietīga un nosoda homoseksuālisma propagandu un lobiju. "Pāvesta teiktais ir pilnīgā saskaņā ar katehismiem, līdz ar to te pat nevar runāt par piekrišanu vai nepiekrišanu pāvesta teiktajam, jo viņš tikai pauž to, ko baznīca ir mācījusi gadsimtu garumā."

Iepriekš arī Latvijas katoļu baznīcas galva Zbigņevs Stankevičs šajā jautājumā paudis tādu pašu nostāju, uzsvēra I.Puce.

Jau vēstīts, ka pāvests Francisks I katoļu Jauniešu dienās Brazīlijā aicināja nenosodīt gejus, tos neizolēt, bet gan palīdzēt tiem iekļauties sabiedrībā. Vienlaikus pāvests nosodīja geju lobiju un homoseksuālisma propagandu. Neilgi pēc stāšanās amatā pāvests arī atzina, ka Vatikāna administrācijā pastāv geju lobijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē