Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

LOSP: Jaunais budžets lauksaimniekiem labvēlīgs; Dūklavu vēlas redzēt amatā arī turpmāk

Lai gan saistībā ar nākamā gada budžetu atsevišķas lauksaimnieku vēlmes nav izdevies realizēt, kopumā priekšlikumi ir uzklausīti un iestrādāti likuma paketē, aģentūrai LETA atzina Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) vadītājs Edgars Treibergs.

Tāpat viņš atzina, ka zemnieku vērtējumā iesāktais darbs ir jāturpina pašreizējam ministram Jānim Dūklavam (ZZS).

"Jaunajā budžetā saistībā ar lauksaimniecības nozari ir ļoti pozitīvi, ka valsts un Eiropas Savienības subsīdijas netiks apliktas ar iedzīvotāju ienākumu nodokli, kā tas iepriekš bija plānots. Tāpat likumā par akcīzes nodokli definēts, ka iekrāsoto dīzeļdegvielu lauksaimnieki varēs izmantot izaudzētās lauksaimniecības produkcijas pārvadāšanai un arī ražošanai nepieciešamo izejvielu pašpārvadājumiem," sacīja Treibergs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka budžetā nav iestrādāta lauksaimnieku lobētā prasība par darbaspēka nodokļa samazinājumu. Tāpat arī netika panākts pievienotās vērtības nodokļa samazinājums pārtikai, par ko nozare cīnās jau vairākus gadus.

"Tāpat, ņemot vērā saspringto budžetu valstī, diemžēl pārejas valsts posma atbalstam piešķirta mazāka summa, nekā to atļauj Eiropas Savienības regula. Tas būtu nozīmīgs atspaids Latvijas lauksaimniekiem, ņemot vērā ekonomisko situāciju nozarē un citus ārējos faktorus," sacīja organizācijas vadītājs.

Savukārt, jautāts, vai pašreizējam zemkopības ministram būtu jāturpina darbs, Treibergs atbildēja apstiprinoši.

"Pašreizējā sadarbība ar ministru ir ļoti laba, tāpat ir izveidojies savstarpējs, konstruktīvs dialogs starp nevalstiskajām organizācijām un ministriju. Tāpēc uzskatām, ka Dūklavam ir jāturpina darbs zemkopības ministra amatā," sacīja Treibergs.

LOSP apvieno 62 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 14 000 ražojošos lauksaimniekus.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā lemj par 2016.gada valsts budžetu, ar to saistītajām izmaiņām nodokļu jomā un citiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē