Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mūrniece: Pilsoniskā sabiedrība kļuvusi aktīvāka, un to ietekme - lielāka

Desmit gadu laikā pilsoniskā sabiedrība kļuvusi aktīvāka un to ietekme - lielāka, tā šodien parlamenta un nevalstisko organizāciju (NVO) 10.forumā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Mūrniece savā runā pauda, ka šodien "mēs svinam to, kā mēs esam iemācījušies sadarboties un attīstījuši vairākas sadarbības iespējas". "Toreiz mēs to visu iecerējām un rakstījām, šodien esam iedzīvinājuši un attīstām."

NVO skaits desmit gadu laikā ir ievērojami pieaudzis, pilsoniskā sabiedrība kļuvusi aktīvāka un to ietekme kļuvusi lielāka, tā izteicās Saeimas spīkere. "Paldies par degsmi un aizrautību, un padomu politiķiem," teica Mūrniece, piebilstot, ka NVO darbs un sadarbība tiesību normām piešķīrusi lielāku leģitimitāti.

"Mums šodien ir daudz kopīgu jautājumu, par kuriem diskutēt, tostarp drošības tematika," skaidroja Mūrniece, papildinot, ka "mēs kā sabiedrība arvien biežāk kļūstam par mērķi dažādām provokācijām, tāpēc svarīgi, lai pilsoniskā savienība tam būtu vairāk sagatavota - NVO te var sniegt ļoti lielu ieguldījumu". Mums ir svarīga jūsu izpratne un atbalsts, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Kā ziņots, Saeimas namā šodien norisināsies parlamenta un NVO 10.forums.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs jau desmitais Saeimas un NVO forums, un to organizē Saeima sadarbībā ar NVO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē