Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Premjers: IZM finanses jāplāno rūpīgāk

Saistībā ar sešu miljonu latu iztrūkumu pedagogu atalgojumam premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) norāda, ka Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) ir rūpīgāk jāveic finanšu plānošana.Pēc valdības vadītāja domām, situācijai ar iztrūkumu mērķdotācijām pedagogu algām ir jāmeklē risinājumi. Tāpēc ministrs aicinājis IZM un Finanšu ministriju kopīgi veikt analīzi un iesniegt priekšlikumus, aģentūrai LETA pastāstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Tāpat Dombrovskis uzskata, ka IZM ir nepieciešams rūpīgāk veikt finanšu plānošanu, lai turpmāk nepieļautu šādas kļūdas.Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) konstatējis, ka iepriekšējos gados IZM budžeta plānošanā ir pieļautas kļūdas, kuru dēļ ir izveidojies iztrūkums mērķdotācijās pedagogu atalgojumam.Iztrūkums esot izveidojies nekvalitatīvi veiktas budžeta plānošanas dēļ, pildot IZM un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības sadarbības memoranda nosacījumus. Kopējā iztrūkuma summa ir 6 042 100 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē