Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prezidenta padomnieks: Referendumu ierosināšanas likums ir visai pretimnākošs vēlētājiem

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir nolēmis atdot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai grozījumus tautas nobalsošanas ierosināšanas likumā, kas paredz būtiski apgrūtināt pašreizējo referendumu ierosināšanas kārtību, pirmdien intervijā Latvijas radio paiņoja prezidenta padomnieks juridiskajos jautājumos Edgars Pastars.

Prezidents saņēmis 38 Saeimas deputātu parakstus, prasot apturēt likuma izsludināšanu, kas draud ar referenduma rīkošanu par šīm likuma izmaiņām. Bērziņš uzskata, ka referenduma rīkošana šobrīd nav iespējama juridisku iemeslu dēļ - jo likums satur normas, kas īsteno Lisabonas līgumā noteikto, turklāt prezidents domā, ka par atsevišķiem jautājumiem ir iespēja panākt kompromisu Saeimā bez tautas nobalsošanas.

Prezidenta likumdošanas un juridiskais padomnieks Edgars Pastars intervijā Latvijas Radio skaidroja, ka prezidents, jau otro reizi atdodot likuma izmaiņas pārstrādāšanai Saeimā, vēlējies piedāvāt vidusceļu - lai Eiropas prasītais regulējums, par kuru domstarpību nav, tiek pieņemts, bet par pārējo var tikt turpinātas debates.

Taču referendumu ierosināšanas kārtība Latvijā, arī neskatoties uz gaidāmajām izmaiņām, vēlētājiem ir visai pretimnākoša, uzskata Pastars, paužot cerību, ka Saeimas vairākums ņems vērā prezidenta ieteikumu un likuma grozījumus sadalīs, taču par to, vai politiķi spēs vienoties par domstarpībām, viņam esot grūti pateikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē