Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tautsaimniecības padome: Eksportspējīgo ražotāju atbalstam jāveido OIK fonds

Valdībai ir jārod iespēja atbalstīt priekšlikumu izveidot elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) fondu Latvijas eksportspējīgo ražotāju atbalstam, un to finansēt no valsts budžeta līdzekļiem, pēc Ekonomikas ministrijas (EM) Tautsaimniecības padomes (TSP) vadības komitejas ārkārtas sēdes pauda TSP priekšsēdētājs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) viceprezidents Aigars Rostovskis.

"Uzņēmēji OIK fonda izveidi uzskata par priekšnoteikumu Latvijas ražotāju starptautiskās konkurētspējas nodrošināšanai, vēl vairāk - priekšnosacījumu Nacionālās Attīstības plānā definēta vadmotīva "ekonomikas izrāviens" sasniegšanai," akcentē LTRK padomes loceklis, LTRK Rūpniecības padomes priekšsēdētājs Kārlis Šēnhofs.

Jau ziņots, ka uzņēmēji ir norūpējušies par problēmām, ko radīs OIK pieaugums. Latvijā strādājošiem ražošanas uzņēmumiem elektroenerģijas cenas pieauguma rezultātā palielināsies ražošanas izmaksas, kā dēļ samazināsies konkurētspēja attiecībā pret citu valstu ražotājiem; tiks apdraudētas investīcijas augstākas pievienotās vērtības produktu ražošanā, jo, padziļinoties pārstrādei, aizvien lielāku lomu spēlē elektroenerģijas izmaksas. Lai arī tiek ziņots, ka šobrīd OIK attieksies tikai uz juridiskām personām, dažu mēnešu laikā līdz ar pilnīgu elektroenerģijas tirgus atvēršanu to sajutīs arī iedzīvotāji, negatīvi ietekmējot sabiedrības pirktspēju.

TSP darbības mērķis ir veicināt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, kā arī veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu un sekmēt valsts ilgtspējīgas attīstības procesu un sabiedrības līdzdalību tajā.

Padomes uzdevumos ir veicināt Lisabonas stratēģijā noteikto uzdevumu izpildi Latvijā un iesaistīt šo uzdevumu izpildē valsts institūcijas, pašvaldības un nevalstiskā sektora partnerus, identificēt uzņēmējdarbību kavējošos apstākļus un veikt visas nepieciešamās darbības to novēršanai, piedalīties komercdarbību veicinošu normatīvo aktu un politikas plānošanas dokumentu izstrādē, veicināt inovācijas un ārējo tirdzniecību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē