Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Alus nozarē pārmaiņas - divlitrinieku vietā vairāk izvēlas kvalitāti

Pēdējos gados Latvijas alus tirgus ir samazinājies, un līdz 2018. gadam Latvijā kopējais alus patēriņš varētu samazināties par 2,6%, secināts alus darītavas Aldaris un neatkarīgo ekspertu veiktajā tirgus pētījumā Vai alus nozarei Latvijā ir nākotne?, par ko lasāms laikraksta Diena pielikumā Alus Diena.

Tomēr nākamajos gados alus tirgū sagaidāmas arī pozitīvas tendences - lai gan noieta apjomi kritīsies, palielināsies alus tirgus vērtība, norāda Aldara izpilddirektors Marguss Kasteins un skaidro, ka tam ir vairāki iemesli. Viens no galvenajiem - turpmākajos gados Latvijas ekonomika turpinās attīstīties, kas pozitīvi ietekmēs iedzīvotāju labklājību un pirktspēju. Alus cienītāji varēs atļauties iegādāties augstākas cenu klases alu. Tādējādi pašlaik Latvijā lielākais alus segments - lētā alus, kas lielākoties tiek pildīts plastmasas (PET) pudelēs, - piedzīvos strauju lejupslīdi.

Pētījuma autori prognozē, ka PET alus segments Latvijā līdz 2018. gadam samazināsies līdz 30% no kopējā alus tirgus. Pašlaik tie ir 50%, un tas ir augstākais rādītājs Baltijas valstīs. Jāpiebilst gan, ka ne visi iedzīvotāji, kas līdz šim patērējuši PET alu, dzīves apstākļiem uzlabojoties, kļūs par vidējas cenu kategorijas alus cienītājiem, daļa pāries uz stipro alkoholu un alkoholiskajiem kokteiļiem.

To, ka sarūk PET alus patēriņš, apliecina arī veikalu tīklu Rimi, Maxima Latvija un Elvi pārdošanas rādītāji.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 5.maija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas