Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Darba devējus aicina reģistrēt vakances ĒNU DIENAI 2016

Ir atvērta darba devēju — uzņēmumu, organizāciju un iestāžu — pieteikšanās praktiskās biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) organizētajai ikgadējai karjeras izglītības programmai ĒNU DIENA, kas šogad norisināsies 10. februārī. 

Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem — portālā www.enudiena.lv — līdz 22. janvārim. Savukārt no 4. janvāra pieteikšanos piedāvātajām vakancēm ir arī jau uzsākuši skolēni, potenciālie Ēnotāji, un viņu pieteikumi tiks pieņemti līdz 24. janvārim.

Šogad ĒNU DIENAS mērķis ir veicināt izpratni par darba tirgū pieprasītākajām profesijām un nozaru prasībām, tādējādi sniedzot iespēju arvien lielākam skolēnu skaitam Latvijā mērķtiecīgi plānot savu karjeru, bet Ēnu devējiem — izdevību demonstrēt savas nozares iespējas nākotnes darba ņēmējiem. 

JA Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns aicina Ēnu devējus būt aktīviem un piedāvāt vakances ēnošanai: "Katru gadu ĒNU DIENĀ ēnot gribētāju skaits ievērojami pārsniedz piedāvāto vakanču skaitu. Darba devējiem jāņem vērā, ka darba tirgū aizvien norisinās cīņa par labiem un profesionāliem darbiniekiem, un ĒNU DIENA ir laba iespēja iepazīstināt ar sevi un uzņēmuma darbību talantīgus potenciālos darba ņēmējus, kas šobrīd vēl ir skolēni, taču pēc pāris gadiem jau būs aktīvi darba tirgus dalībnieki”.

Kā ik gadu, ĒNU DIENĀ tiek akcentēta konkrēta sfēra, šogad vēršot uzmanību uz inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju nozarēm, kuru speciālisti ir starp darba devēju pieprasītākajām profesijām. Naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums LatRosTrans jau otro gadu ir izvēlējies būt par ĒNU DIENAS stratēģisko partneri, aicinot jauniešus iepazīties ar dažādām inženierzinātņu profesijām, kurās aizvien vērojams kvalificēta darbaspēka trūkums. SIA LatRosTrans valdes loceklis Dmitrijs Barkovs atklāj: "Mūsdienās darba devēji arvien biežāk saskaras ar grūtībām atrast augsti kvalificētus tehnisko jomu darbiniekus. Tas savukārt nozīmē, ka inženiera profesija kļūst arvien pieprasītāka darba tirgū. Līdztekus aug arī darba tirgus prasības — speciālistam ir jābūt ne tikai augsti kvalificētam profesionālim inženiertehniskajā jomā, bet arī spēcīgam vadības komandas spēlētājam, kas spēj radīt un īstenot dzīvē uz tehniskajām zināšanām balstītas jaunas idejas. Tādēļ, izvēloties nākamo profesiju, jauniešiem būtu vērts paraudzīties vērīgāk inženierzinātņu profesiju virzienā, jo šāda izvēle var izrādīties efektīvs ieguldījums savā nākotnē".

ĒNU DIENAS aktivitātes, kas saistītas ar IKT karjeras popularizēšanu skolu jaunatnes vidū, tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA). Dr. oec. Signe Bāliņa, LIKTA prezidente norāda: "Šogad LIKTA atbalsta ĒNU DIENU ES Informatīvās kampaņas “E-skills for Jobs” ietvaros, lai veicinātu skolēnu interesi par karjeru tieši IKT nozarē. Ceram, ka IKT ĒNU DIENAS laikā reālajā darba vidē redzētais skolēnus mudinās vēl labāk apgūt eksaktos priekšmetus, cītīgāk sagatavoties studijām augstskolās, tostarp IKT programmās".

Lai pievienotu vakanci, darba devējam jāreģistrējas vai jāatjauno savs iepriekšējo gadu profils ĒNU DIENAS portālā www.enudiena.lv un jāaizpilda vakances pieteikuma anketa. Skolēni savukārt izvērtē pieejamās vakances un piesakās uz trīs izvēlētajām vakancēm, rakstot motivācijas vēstuli. Ēnu devējs izskata motivācijas vēstules, izvērtē pieteikumus un apstiprina tos vai noraida. Ēnotājam trīs dienu laikā no Ēnu devēja apstiprinājuma brīža, jāapstiprina vakance no savas puses. Tālāk Ēnu devējs sazinās ar saviem Ēnotājiem personīgi un norunā tikšanos ĒNU DIENĀ, 10. februārī.

Pagājušajā gadā ĒNU DIENĀ 2015 piedalījās 1003 Ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 6730 vakanču, kas bija par 18 % vairāk nekā 2014. gadā. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 22 600 reģistrētu Ēnotāju.

ĒNU DIENU 2016 informatīvi atbalsta portāls Inbox.lv, ziņu aģentūra LETA, portāls Tvnet.lv, tiešsaistes sociālā tīmekļa vietne Draugiem.lv un laikraksts Diena.  

Vairāk informācijas par programmu ĒNU DIENA var atrast portālā www.enudiena.lv.

Par JA Latvija ĒNU DIENU
ĒNU DIENA ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. ĒNU DIENAS laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.
Latvijā ĒNU DIENA ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) reģistrēta preču zīme. JA Latvija īsteno šo programmu un dod iespēju jauniešiem satikties ar saviem potenciālajiem darba devējiem jau piecpadsmito gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas