Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Džemperis ar sildelementu, iepirkšanās lietotne, automatizēta barotava – skolēnu radītie produkti pasākumā CITS BAZĀRS

Šo sestdien, 23. martā, notiks ikgadējais izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras kopīgi rīkotais skolēnu mācību uzņēmumu pasākums CITS BAZĀRS. Tas norisināsies tirdzniecības centrā Domina Shopping, kur ar pašu radītiem produktiem tirgosies 270 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas, kā arī Igaunijas un Somijas.

Džemperis ar sildelementu, automatizēta mājdzīvnieku barošanas iekārta, sensors, kas ļauj telefonam pievienot profesionālu foto objektīvu un iepirkšanās lietotne ir tikai daži no produktiem, kurus līdzās citām skaistumkopšanas, interjera, pārtikas, rotaļlietu, tehnoloģiju precēm un pakalpojumiem varēs apskatīt un iegādāties Citā Bazārā.

“CITS BAZĀRS ir vieta, kur skolēni var pārliecināties par  sava produkta pieprasījumu, saņemt atgriezenisko saiti no pircējiem un saprast  - sanāk šeit bizness vai nē. Jebkurā gadījumā tā viņiem ir nenovērtējama pieredze, caur kuru skolēni trenē savas uzņēmējdarbības spējas – radošumu, finanšu pratību, līderību un visbeidzot komunikācijas prasmes. Neviena cita izglītības metode tik īsā laikā nespēj dot tik daudz,“ stāsta izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia“ vadītājs Jānis Krievāns.

Kopumā skolēni sarūpējuši pašu radītās preces desmit kategorijās: pakalpojumi, apģērbi un auduma izstrādājumi, kosmētika un preces skaistumam, aksesuāri un bižutērija, pārtika, elektropreces, mājai un interjeram, suvenīri, dāvanas un sezonas preces, tehnoloģiju produkti, spēles un rotaļlietas bērniem

"Latvijā ir daudz talantīgu jauniešu, kuri spēj sevi apliecināt dažādās jomās, tostarp uzņēmējdarbībā. Pasākuma CITS BAZĀRS loma ir sniegt iespēju jauniešiem spert pirmos soļus un plašākai auditorijai parādīt savus sasniegumus. Veiksmīga uzņēmējdarbība nav par to, cik lieliskas idejas tu spēj radīt, bet gan par to, kā tu spēj tās idejas pārvērst realitātē, pieņemot drosmīgus lēmumus un mācoties no pieļautajām kļūdām. Īpašs gandarījums, ka jaunieši arvien vairāk attīsta idejas arī tehnoloģiju jomā, veidojot produktus ar eksporta potenciālu," uzsver LIAA direktora p.i. Iveta Strupkāja.

Interesenti aicināti novērtēt Latvijas skolēnu veikumu un iepirkties CITĀ BAZĀRĀ, tirdzniecības centrā “Domina Shopping” 23. martā no plkst. 11.00 līdz 17.00.

“Man ir patiess prieks un gandarījums, ka jau šajā sestdienā tirdzniecības centrs “Domina Shopping” atkal kļūs par vietu, kur mūsu pašu jaunieši, skolēni no visas Latvijas, demonstrēs savu radošumu un uzņēmējdarbības prasmes, apmeklētājus iepazīstinot ar unikāliem produktiem un jaunākajām inovācijām. Mūsdienu jauniešu izdomai nav robežu, tāpēc aicinu ikvienu apmeklēt gadatirgu, lai ne vien iepazītu jaunradītos produktus, bet arī sniegtu skolēniem tik nepieciešamo atbalstu un novērtējumu. Iespējams, tieši jūs kļūsiet par kāda skolēnu mācību uzņēmuma pirmo klientu, palīdzot spert šos pirmos tik nozīmīgos soļus biznesā un ļaujot vēl vairāk noticēt savam talantam, uzņēmēja dotībām un radītā produkta ilgtspējai un konkurētspējai,” aicina tirdzniecības centra “Domina Shopping” direktore Dina Bunce.

CITS BAZĀRS norises laikā, kā ierasts, jaunos uzņēmējus vērtēs pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda, un labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) tiks apbalvoti deviņās nominācijās: “Sociāli atbildīgs SMU”, “Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums”, “Labākā SMU pārdošanas komanda”, “Uz zināšanām balstīts SMU produkts/pakalpojums”, “Sociālo mediju komunikācijas balva”, “Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalpojums”, “SMU biznesa potenciāls” un “Labākais SMU produkta zīmols”.

Pasākuma laikā norisināsies arī skolēnu mācību uzņēmuma biznesa PITCH konkurss. Šoreiz starptautiskā projekta CBYE ietvaros savus produktus un pakalpojumus pircējiem piedāvās arī skolēnu mācību uzņēmumu komandas no Igaunijas un Somijas.

Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus CITS BAZĀRS tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta “Atbalsts mazo un vidējo uzņēmumu inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībai” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība un to rīko Latvijas lielākā izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar ilggadējo atbalstītāju Swedbank.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas