Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ģimenes ārstiem nosaka piemaksas par sasniegtajiem vakcinācijas rādītājiem senioru un hronisko pacientu grupā

Ministru kabinets ceturtdien apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka piemaksu apjomu ģimenes ārstiem par sasniegtajiem vakcinācijas rādītājiem pret Covid-19 senioru un hronisko pacientu grupā.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā, ģimenes ārstiem paredzētas piemaksas par augstiem vakcinācijas rādītājiem senioru un hronisko pacientu grupā paredz, ka, sasniedzot aptveri līdz 60%, ģimenes ārsti saņemtu 1 eiro par katru personu, kas pabeidza vakcināciju. Ja sasniegta aptvere no 60% līdz 80%, persona saņems 2 eiro par katru personu, kas pabeidza vakcināciju.

Savukārt, sasniedzot aptveri no 80% līdz 100%, ģimenes ārsts saņemtu 3 eiro par katru personu, kas pabeidza vakcināciju.

Finansējumu piemaksām valdība piešķīra jau šī gada 20.aprīlī, skatot jautājumu par vakcīnu iegādi un vakcinācijas procesa nodrošināšanu.

Grozījuma mērķis ir īpaši motivēt ģimenes ārstu prakses aicināt personas šajā mērķa grupā vakcinēties, tostarp arī citos pieejamos vakcinācijas kabinetos, ja ģimenes ārsta vakcinācijas kapacitāte ir ierobežota.

Vakcinācijas aptveres mērķa grupā ietilpst iedzīvotāji vecumā no 60 gadiem un pacienti ar noteiktām hroniskām saslimšanām, kas publicētas Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē.

Grozījumi veikti Ministru kabineta 2018.gada 28.augusta noteikumos Nr.555 "Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas