Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

IZM pieprasīs 2,3 miljonus sporta pedagogu algām

Trešdien, 3.jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis tikās ar Latvijas sporta federāciju pārstāvjiem un sporta nozares profesionāļiem. Tikšanās gaitā ministrs atklāja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir virzījusi pieprasījumu par 2,3 miljonu latu piešķiršanu sporta pedagogu algām, portālu Diena.lv informēja IZM.

"Sports neapšaubāmi ir ļoti svarīgs jauniešu attīstībai, un bez sporta pedagogu darba mēs nevarēsim nedz popularizēt veselīgu dzīves veidu, nedz izaudzināt profesionāļus, jaunos Martinus Dukurus, Mārus Štrombergus un citus medaļniekus," uzskata V.Dombrovskis.

Ministrijas virzītā iniciatīva jau guvusi atbalstu sporta nozares pārstāvju vidū. "Sportā panākumi nav iespējami bez treneriem, un sen ir laiks padomāt par nozares cilvēkiem, kuri strādā ar bērniem. Latvijas Olimpiskā komiteja no savas puses atbalsta finansējuma pieprasījumu treneru algām un aicina valdību šos līdzekļus piešķirt jau 2014.gadam," norāda LOK ģenerālsekretārs Aldonis Vrubļevskis.

Pašlaik sporta treneru vidējā alga par vienu slodzi ir mazāka par 200 latiem pēc nodokļu nomaksas.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī Murjāņu sporta ģimnāzijas un stadiona Daugava nākotne, kā arī gatavošanās Soču olimpiādei. Pašlaik IZM strādā pie tā, lai virzītu izskatīšanai Ministru Kabinetā pieprasījumu par 300 000 latu piešķiršanu Latvijas Olimpiskās vienības sagatavošanai olimpiādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas