Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LIZDA pedagogu atalgojuma reformas rezultātus vērtēs pēc "pirmās algas" oktobrī

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pedagogu atalgojuma reformas rezultātus vērtēs pēc izglītības darbinieku "pirmās algas" saņemšanas oktobrī.

Kā aģentūrai LETA norādīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga, ja jaunais pedagogu darba samaksas modelis nākamajā nedēļā tiks apstiprināts, bet arodbiedrības prasības vēl aizvien netiks ievērotas, vasaras laikā pedagogi neplāno rīkot nekādas protesta akcijas.

LIZDA reakcija sekos pēc pirmā jaunā mācību gada mēneša, proti, oktobrī, kad pedagogi saņems pirmās algas, kas būs aprēķinātas, balstoties jaunajā aprēķina modelī.

Vanaga sacīja, ka patlaban ir vairāki jautājumi, uz kuriem arodbiedrība turpinās uzstāt arī Ministru kabineta sēdē, kad tajā tiks izskatīts reformas plāns. Tomēr viņa uzsvēra, ka nepilnības, kuras būtu bijis iespējams novērst, ņemot vērā LIZDA aizrādījumus un priekšlikumus, acīmredzami parādīsies, kad pedagogi saņems algas.

Tādējādi LIZDA jautājumu par iespējamajām akcijām skatīs, izvērtējot pirmos reformas radītos rezultātus.

Kā ziņots, koalīcija piekrita izskatīšanai valdībā virzīt pedagogu atalgojuma reformu. Ministru kabinetā to plānots izskatīt 5.jūlijā, dienu pirms tam to apspriežot Ministru kabineta komitejā. Plānots, ka reforma stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Pēc sarunām ar Finanšu ministriju, kā arī pašvaldībām par reformai nepieciešamajiem papildu līdzekļiem un finansiālo slogu, ko reforma varētu radīt pašvaldībām, izskatīta iespēja pirmsskolas pedagogiem atalgojumu līdz paredzētajiem 680 eiro par vienu likmi kāpināt divu gadu laikā.

Tas nozīmētu, ka pirmajā reizē pirmsskolas pedagogiem likme kāptu līdz 620 eiro - tas notiktu jau no šī gada 1.septembra. Savukārt noteikto likmes apmēru 680 eiro vērtībā plānots sasniegt pēc gada - 2017.gada 1.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas