Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LIZDA tiksies ar izglītības ministri, prasot pildīt pedagogu atalgojuma paaugstināšanas grafiku

Ceturtdien, 12.martā, notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvju sarunas par pedagogu atalgojuma kāpinājuma grafika izpildi, aģentūru LETA informēja arodbiedrības pārstāvis Guntis Meisters.

LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga skaidroja, ka sarunas apliecinās, vai un kāda ir politiķu izpratne par likumu pildīšanu, profesijas prestižu un akūto pedagogu tūkumu. Viņa uzsvēra, ka no sarunas ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP) LIZDA sagaida nepārprotamu apliecinājumu tam, ka septembrī pedagogi saņems noteikto zemākās darba algas likmes paaugstinājumu.

"Uzskatu, ka ievēroti visi priekšnosacījumi grafika izpildei. Bet, ja kādi rādītāji nav līdz galam izpildīti, tad tā ir valdošo politiķu vaina, nevis pedagogu," pauda arodbiedrības vadītāja. Viņa norādīja, ka pedagogi godprātīgi pilda savus pienākumus ikdienā, tāpēc politiķiem jāpilda savi pienākumi - jāievēro spēkā esošs Izglītības likums un Ministru kabineta lēmumi.

Ja tie netiks ievēroti, tad LIZDA Padome lems par protesta akcijām, lai panāktu normatīvo aktu izpildi, norādīja Vanaga.

Izglītības likums un Ministru kabineta noteikumi paredz, ka no šī gada septembra pedagogu zemākās darba algas likmei jāpieaug no 750 līdz 790 eiro. Atalgojuma paaugstinājums paredzēts arī augstākās izglītības iestāžu mācībspēkiem. LIZDA norādīja, ka šī gada budžetā šim mērķim valdošie politiķi naudu nav paredzējuši.

LIZDA Padome jau pērn rudenī pieņēma lēmumu, ja politiķi neatradīs naudu pedagogu zemākās darba algas likmes paaugstināšanai no 2020.gada septembra, kā to nosaka likums - būs protesta akcijas.

Aprēķini liecina, ka pedagogu un augstskolu mācībspēku minimālā atalgojuma paaugstināšanai no šī gada septembra nepieciešami aptuveni 9,2 miljoni eiro, informēja arodbiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas