Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nacionālie bruņotie spēki sākuši palīdzēt žoga būvniecībā uz Latvijas-Krievijas robežas

Nacionālie bruņotie spēki ir sākuši sniegt atbalstu VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) un Valsts robežsardzei žoga izbūvē atsevišķos Latvijas-Krievijas sauszemes robežas posmos, lai atturētu nelegālo migrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot robežu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Līdz šī gada rudenim ar Nacionālo bruņoto spēku palīdzību tiks izbūvēts žogs aptuveni 20 kilometru garumā. Plānots, ka žoga izbūvē piedalīsies aptuveni 80 karavīri un zemessargi.

"Esam izvirzījuši šo projektu kā mūsu augstāko prioritāti. Lai panāktu iespējami ātrākus izbūves termiņus, vienlaikus sadarbojamies gan ar vairākiem būvuzņēmējiem, gan Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kas ir īpašs gadījums VNĪ darbībā. No 16 noslēgtajiem līgumiem 14 paredz darbu izpildi līdz šā gada beigām, taču īpaši sarežģītajos posmos izbūve aptuveni 28 kilometru garumā turpināsies arī 2025.gadā," informēja VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Jau ziņots, ka šī gada martā tika noslēgta starpresoru vienošanās starp "Valsts nekustamajiem īpašumiem" un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem par žoga izbūvi atsevišķos Latvijas-Krievijas sauszemes robežas posmos.

Noslēgtās vienošanās ietvaros "Valsts nekustamie īpašumi" darbojas kā ģenerāluzņēmējs, nodrošinot būvdarbu vadību, būvuzraudzību, nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu un atbildot par būvniecības procesa norisi.

Vienlaikus kopš 2021.gada jūlija Nacionālie bruņotie spēki sniedz dažāda veida atbalstu Valsts robežsardzei, lai nodrošinātu Latvijas austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus un atturētu nelegālo migrāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas