Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Straujuma: Bioloģijas skolotājs varētu konsultēt zemniekus

Skolotāji no mazajām skolām var darboties arī citās valsts finansētās profesijās, piemēram, bioloģijas skolotāji konsultētu zemniekus, un tādējādi ar diviem darbiem nodrošinātu sev pilnu slodzi, raidījumā Rīta Panorāma sacīja ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Ministru prezidente par šo ideju vēl nav apspriedusies ar pedagogiem, bet viņa piebilda, ka neredz to kā valsts programmu, bet gan kā individuālu risinājumu. 

Tāpat, runājot par pedagogu atalgojumu, viņa norādīja, ka tiklīdz Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izvērtēs un sagatavos skolotāju finansēšanas modeli, valdība vērtēs vai piešķirt līdzekļus pedagogu algām.

Premjere IZM devusi laiku līdz nākamā gada jūlijam, un pēc Straujumas teiktā izglītības ministre Mārīte Seile ir apņēmības pilna izveidot funkcionējošu modeli. 

Pirmdien premjere tikusies gan ar LIZDA, gan Seili un atzīst, ka situācija ir sarežģīta, taču norādīja, ka naudu nevar piešķirt, ja tiek saglabāta vecā atalgojuma sistēma, jo tā vairos nevienlīdzību, "radīsies vēl lielāka nevienlīdzība".

Jau vēstīts, ka LIZDA vadītāja Ingrīda Mikiško pirmdien pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili un Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu medijiem uzsvēra, ka arodbiedrība palīdzēs IZM īstenot reformas, kas jāveic salīdzinoši īsā laika posmā, taču arī doma par streiku nav atmesta. "Pašlaik izskatās, ka streiks būs," teica Mikiško. 

Top komentāri

Straujumai
S
KĀP'ĒC JŪS GRIBAT, LAI CILVĒKS STRĀDĀ DIVAS SLODZES????KATRAM SKOLOTŠAJAM IR JĀSTRĀDĀ TUIKAIVIENU SLODZI, LAI DARBS BŪTU KVALITATĪVS. SKOLĒNAM NAV VAJADZĪGS NOSKRĒJIES, PĀRGURIS, SLIMS UN PĀRSTRĀDĀJIES SKOLOTĀJS!!!!!!! SKOLOTĀJAM JĀSAŅEM ADEKVĀTS ATALGOJUMS PARVIENU SLODZI. JAUTAGAD LIELĀKĀ DAĻA SKOLOTĀJU STRĀDĀ DIVOS DARBOS, LAI ADEKVĀTI NOPELNĪTU. TĀPĒC JAU SISTĒMA BRŪK UN JŪK, KA SKOLOTĀJI TIEK NODZĪTI KĀZIRGI, JO ŠĪVALSTS ATROD VISAM NAUDU, TIKAI NE SKOLOTĀJIEM, MEDMĀSĀM UN IERINDAS POLICISTIEM, GLĀBĒJIEM. VAI NEBIJA KAUNS SAŅEMT ALGU TŪKSTOŠOS PAŠIEM, KAMĒR CITI TIKPAT NOZĪMĪGU PROFESIJU PĀRSTĀVJI SAŅEM NEADEKVĀTUS GRAŠUS?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas