Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ziņojums: ASV notiek krasas klimata pārmaiņas

Vidējās temperatūras ASV ir pieaugušas dramatiski un ātri, pēdējām desmitgadēm esot siltākajām pēdējo 1500 gadu laikā, otrdien vēstīja laikraksts The New York Times, atsaucoties uz federālās valdības ziņojuma projektu.

"Amerikāņi izjūt klimata pārmaiņu sekas šobrīd pat," uzsvērts 13 federālo aģentūru izstrādātajā ziņojumā, ko ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija vēl nav apstiprinājusi vai publicējusi.

Ziņojums "runā pretī prezidentam Trampam un viņa kabineta locekļiem, kuri saka, ka cilvēka ietekme uz klimata pārmaiņām ir neskaidra un iespēja prognozēt sekas ir ierobežota", rakstīja The New York Times.

Šāda veida ziņojums tiek izstrādāts ik pēc četriem gadiem. To ir parakstījusi ASV Nacionālā Zinātņu akadēmija.

"Turpmākais klimata pārmaiņu apjoms ir atkarīgs no emisijām nākotnē un klimata sistēmas reakcijas uz šīm emisijām," norādīts ziņojuma projektā.

ASV piektdien paziņoja, ka joprojām piedalīsies starptautiskajās sarunās par klimata pārmaiņām, neskatoties uz Trampa paziņojumu par izstāšanos no Parīzes klimata līguma.

Trampa administrācija apstiprinājusi, ka tā informējusi ANO par savu nodomu izstāties no Parīzes līguma. Izstāšanās process ilgs līdz vismaz 2020.gadam.

Taču Valsts departaments arī paziņoja, ka Vašingtona joprojām iestājas par siltumnīcefekta gāzu samazināšanu un iesaistīšanos ar starptautisko sabiedrību cīņā ar klimata pārmaiņām.

Tramps 1.jūnijā paziņoja par ASV izstāšanos no ANO Parīzes klimata vienošanās.

Parīzē 2015.gadā panāktā vienošanās paredz samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu izmešus, lai nodrošinātu, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

 

Top komentāri

Jā !
J
Labu ākstu krievi ielikuši par prezidentu šajā valstī. Tagad paši un visa pasaule nožēlo notikušo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits