Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ziņojums: Lielā Barjerrifa vērtība sasniedz 38 miljardi eiro

Lielā Barjerrifa vērtība aplēsta 56 miljardu Austrālijas dolāru (38 miljardu eiro) apmērā, liecina pirmdien publiskots ziņojums, kurā brīdināts par "plašām sekām ekonomikai", ja pasaulē lielākā koraļļu rifa sistēma, kas atrodas Austrālijas Kvīnslendas štata piekrastē, tiktu iznīcināta.

Ziņojuma pasūtītāja - Lielā Barjerrifa fonda - direktors Stīvs Sārdžents norādīja, ka dabas objekta aplēstā vērtība 12 reižu pārsniedz slavenā Sidnejas opernama vērtību.

Konsultāciju kompānijas Deloitte Access Economics sagatavotajā ziņojumā novērtēta Lielā Barjerrifa kopējā aktīvu vērtība, aprēķinot tā ekonomisko, sociālo un zīmola vērtību. Šādi aprēķini veikti pirmo reizi.

Lielu ieguldījumu Lielā Barjerrifa vērtības celšanā sniedzis tūrisms, veidojot 29 miljardus Austrālijas dolāru, informēja Deloitte. 24 miljardus dolāru veido zīmola vērtība no cilvēkiem, kas nav redzējuši rifu, bet zina, ka tas pastāv.

Vēl trīs miljardus Austrālijas dolāru veido cilvēki, kas rifu apmeklē atpūtas mērķiem, piemēram, atpūšoties pludmalēs vai nirstot rifa ūdeņos.

Ziņojumā norādīts, ka Lielā Barjerrifa ieguldījums Austrālijas ekonomikā 2015.-2016.gadā sasniedza 6,4 miljardus dolāru un tas visā valstī atbalstīja vairāk nekā 64 tūkstošus darbavietu, tostarp 33 tūkstošus darbavietu Kvīnslendas štatā.

Pēc radīto darbavietu skaita Lielais Barjerrifs ir uzskatāms par "lielāku "darba devēju" valstī nekā daudzas labi zināmas Austrālijas kompānijas, tostarp nacionālā aviosabiedrība Qantas", sacīja Sardžents.

Lielais Barjerrifs, kas izmēru ziņā pārsniedz Itāliju, ir viena no bioloģiski dažādākajām ekosistēmām pasaulē un tajā mīt miljoniem jūras dzīvības formu.

precizēts virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits