Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kalniete: ES-Ukrainas samits Kijivā ir spēcīga politiska vēsts Putinam, viņa rokaspuišiem un arī pārējai pasaulei

Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas notiekošais samits Kijivā ir spēcīga politiska vēsts kā [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam un viņa rokaspuišiem, tā arī pārējai pasaulei, uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (JV).

Kā aģentūru LETA informēja politiķes palīdze Elīna Bīviņa, ES un Ukrainas samitā 16 komisāri, Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Urzula von der Leiena un Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels tiekas ar Volodimiru Zelenski un Ukrainas valdības ministriem Kijivā.

Kalniete akcentē, ka Ukraina ir ES kandidātvalsts. Tāpēc EP vakar Briselē pieņemtajā rezolūcijā uzsver, ka sagaida no šī samita ceļvedi, kurā būs skaidri izklāstīti darbi, kas padarāmi, lai, neskatoties uz Krievijas agresiju, Ukraina pakāpeniski un pēc iespējas ātrāk varētu pievienoties ES vienotajam tirgum.

"Soli pa solim iekļaušanās ES tirgū būtu taustāms ieguvums kā kara nomocītās valsts ekonomikai, tā katram pilsonim. EK ir jāizstrādā vērienīgs plāns pievienošanās sarunām ar mērķi veicināt pakāpenisku un ātru Ukrainas integrāciju ES politikās un programmās," pauž politiķe.

Pēc Kalnietes paustā, EP sagaida, ka samitā tiks nosodīts Olimpiskās komitejas lēmums atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē 2024.gadā. Politiķe arīdzan uzsver, ka EP rezolūcijā tika noraidīts Baltijas valstu un Polijas deputātu priekšlikums izraidīt Krievijas vēstniekus no ES valstu galvaspilsētām, tā solidāri pazeminot diplomātisko attiecību līmeni.

Jau rakstīts, Kijivā šodien notiks Ukrainas un ES samits. Ukraina arī paziņoja, ka plāno saņemt 120 līdz 140 smagos Rietumu tankus. Ukraina pērnā gada jūlijā ieguva ES kandidātvalsts statusu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits