Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Kopā stiprāki

Šāds ir Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sauklis, kas darbos redzams arī Parīzes olimpiskajās spēlēs gan veiksmīgos mūsu atlētu startos, gan ne tik iepriecinošās uzstāšanās reizēs, un to šajā Sporta Avīzes numurā secina arī košais hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins.

Elvis ir rokzvaigzne. Viņa izteikumi ir spilgti, tāpēc bieži vien tie tiek plaši apspriesti un nosodīti, turklāt, ja vēl pēc tiem vārtsargam neizdodas laukumā aizvest komandu līdz uzvarai, kritikas līmenis dubultojas. Kaut gan daudzi sportisti cenšas nelasīt par viņiem internetā rakstīto un jo īpaši komentāru sadaļu, no tā pilnībā izvairīties ir ļoti grūti. Līdzīgi klājas arī emocionālajam Merzļikinam, kurš šajā pavasarī Latvijas izlasē ieradās spilgti, pasakot, ka viņa pirmā intervija būs arī pēdējā. Sportistu bija nokaitinājuši gan cita vārtsarga Riharda Cimermaņa izteikumi, gan arī internetā saņemtie komentāri.

"Šodienas problēma ir Instagram un tviteris, ko jau esmu izdzēsis. Zaudē sešas, septiņas spēles, ielaižot pa četriem pieciem goliem… Manis paša sev uzstādītais limits ir divi vārti. Ja ir divi, esmu priecīgs. Ja trīs, tad ir okey, ja vairāk, viss ir aizgājis kupenā. (Smejas.) Un tad jāredz virsraksti – atkal ielaida piecus, atkal ielaida sešus… Bet no tiem sešiem es varēju izvilkt varbūt divus, pārējos ne," intervijā stāsta Merzļikins, skaidrojot, kāpēc šajā pavasarī izlēmis medijiem nesniegt intervijas. "Pa šiem diviem gadiem, lasot par sevi, par Aļonu Ostapenko un Kristapu Porziņģi, man tās ziņas liekas pretīgas. Zināju, ka cilvēki gribēs ar mani runāt, bet negribēju neko viņiem dot. Tas arī viss. Nejutu atbalstu grūtā brīdī, bet tādu kā ņirgāšanos."

Tomēr viņš no visas sirds mīl Latviju un viņam patīk spēlēt nacionālajā izlasē, paužot, ka šajā pavasarī komanda atkal bijusi ļoti vienota. "Tam noteikti palīdzēja medaļa, tagad ir iegūta ticība un zinām, ka mēs varam. Ja visi kopā ticam, varam daudz sasniegt," arī Elvis Merzļikins liek saprast, ka LOK sauklis sportā ir ļoti noderīgs.

Šī mēneša beigās un septembra ievadā Latvijas hokeja izlasi sagaida ļoti svarīgs uzdevums, jo Arēnā Rīga notiks 2026. gada Milānas un Kortīnas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, mūsējiem tiekoties ar Slovēniju, Ukrainu un Franciju. Tieši pret Franciju tika aizvadīts izšķirošais kvalifikācijas mačs pirms trim gadiem, kad Latvijai grūtā cīņā izdevās uzvarēt ar 2:1 un, visticamāk, arī šoreiz ceļazīmi sadalīs šīs abas vienības. "Parasti izlasei stingrus mērķus neuzliekam, šeit uzstādījums ir ļoti konkrēts – jākāpj kaut vai pāri līķiem un jādara viss iespējamais, lai pie ceļazīmes tiktu," saka Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs. Biļetes uz Zinību dienā paredzēto izšķirošo spēli pret Franciju jau ir izpārdotas, bet mūsu hokejistus būs iespējams redzēt vēl divās kvalifikācijas cīņās un arī divos pārbaudes mačos. Noteikti nepalaidiet šādu iespēju garām.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasi pārstāvēs, iespējams, visi stiprākie hokejisti, kas īpaši iespaidīgu padara vārtsargu pozīciju – Kolumbusas Blue Jackets mūris Elvis Merzļikins, 2023. gada pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs, kurš šajā pavasarī Vankūveras Canucks vārtus sekmīgi sargāja Stenlija kausa izcīņā, un Vācijas čempionāta labākais vārtsargs Kristers Gudļevskis. Elvis par šādu situāciju pauž prieku, un konkurence viņu nebaida, jo virsmērķis ir izlases uzvaras. "Mēs visi trīs dosim labāko, ko spējam, mūsu komandai. Nedzīvojam vairs tajā ērā, kur valda savstarpējs naids – tie ir mani vārti, es esmu labāks, es ar tevi nedraudzēšos un nerunāšu. Tādu situāciju noteikti nebūs. Ja tā ir, tad komanda nekur tālu nevar tikt," norāda Elvis, un tas būtu jāatceras ikvienam Latvijas iedzīvotājam arī ikdienas dzīvē – ja būsim labāki, laipnāki un vienotāki, tas labāku padarīs arī visu valsti. Lai mums izdodas!


Šī ir žurnāla Sporta Avīze augusta numura redakcijas sleja! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Medaļa trīs gadus pēc turnīra

Šovasar saņēmu kādus pavisam negaidītus jaunumus – tiku pasludināta par 2021. gada pasaules U23 čempionāta bronzas medaļas ieguvēju. Tas sniedz papildu motivāciju sportot arvien nopietnāk. Ka...

Starp 3x3 un 5x5

Daudzi jaunie Latvijas sportisti, kaut gan rudens un pavasara sezonā trenējas klasiskajā basketbolā, ar apbrīnu skatās uz mūsu 3x3 spēlētāju olimpiskajiem panākumiem un sapņo tos atkārtot. Vi...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā