Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mavericks piektajā uzvarā pēc kārtas Porziņģis gūst 13 punktus

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas Mavericks komandai izcīnīt piekto panākumu pēc kārtas.

Mavericks mājās ar rezultātu 130:84 (31:28, 33:24, 40:14, 26:18) sagrāva Ņūorleānas Pelicans.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja vien 19 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem "sodiņiem", bet garām aizmeta visus trīs tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi pārķēra bumbu, pieļāva divas kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Mavericks ar Porziņģi laukumā iemeta par 28 punktiem vairāk nekā ielaida, kopā ar Luku Dončiču dalot pirmo vietu šajā rādītājā komandā.

Mavericks komandā rezultatīvākais ar 26 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un sešām bumbām zem groza bija Dončičs. "Double-double" - 15 punkti un 16 atlēkušās bumbas Bobanam Marjanovičam. Tikmēr viesiem ar 15  punktiem rezultatīvākais bija Džejdžejs Rediks.

Savu pirmo punktu spēlē Porziņģis guva vien sestajā minūtē, kad realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet vēl pēc minūtes atzīmējās ar pirmo iemesto divpunktu metienu, panākot mājiniekiem pārsvaru ar 22:16. Drīz pēc tam Latvijas basketbolists saņēma otru personisko piezīmi un tika nomainīts, lai atgrieztos laukumā vien otrās ceturtdaļas septītajā minūtē. Arī otrā ceturtdaļa latvietim nebija rezultatīva, gūstot vien divus punktus, un pēc tehniskās piezīmes devītajā minūtē viņš vēlreiz tika nomainīts, lai laukumā pirmajā puslaikā vairs neatgrieztos. Solo lomu laukumā spēlējot Dončičam, Mavericks puslaiku uzvarēja ar 64:52.

Otro puslaiku Porziņģis sāka agresīvāk. Vispirms viņš pēc Dončiča piespēles zem groza iemeta divpunktu metienu ar sodu, taču soda metiens nebija precīzs, bet jau nākamajā uzbrukumā vēlreiz pret viņu tika pārkāpti noteikumi, realizējot abus soda metienus. Arī komanda palielināja apgriezienus, sestajā otrā puslaika minūtē pēc Tima Hārdeveja juniora precīza divpunktnieka panākot jau 25 punktu pārsvaru - 83:58. Devītajā minūtē skaista epizode mājiniekiem sanāca pēc kārtējā Dončiča bumbas uzmetiena groza virzienā, šoreiz to grozā triecot Porziņģim 89:60. Puslaika 10.minūtē Latvijas basketbolists tika nomainīts, kad viņa kontā jau bija 13 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Vairāk laukumā viņam atgriezties nebija lemts. Arī Dončičs mača beigas sagaidīja uz rezervistu soliņa, nolūkojoties, vai Dalasas vienība atkārtos savu visu laiku lielāko uzvaru. 53 punktus pārsvars tomēr netika sasniegts

Mavericks ar 16 uzvarām 22 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, kamēr šodienas pretinieki ar sešiem panākumiem 23 dueļos ir priekšpēdējie.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā Mavericks svētdien uzņems Sakramento Kings. Mača sākums pirmdien, Latvijas laika plkst.2.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi