Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Basketbolista aģents: Pasečņiks ļoti veiksmīgi iekļausies 76ers komandā

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks, kurš ceturtdien tika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, ļoti veiksmīgi iekļausies Filadelfijas 76ers komandā, intervijā Latvijas Televīzijai uzsvēra spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Jau ziņojām, ka Pasečņiku NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando Magic komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas 76ers.

"Sajūtas ir neaprakstāmas. Ar Anžeju strādāju septiņus gadus, un šāds notikums ir tiešām kaut kas īpašs. Esam izgājuši cauri daudzām grūtībām. Atrodoties šeit un redzot viņa sejā smaidu, kad viņš tika izsaukts... Tas ir kaut kas fantastisks!" savos iespaidos par Pasečņika draftēšanu dalījās Kalnītis.

Basketbolista aģents bija gandarīts, ka Pasečņiks izvēlēts pirmajā kārtā.

"Ir piepildījies labākais scenārijs, par to esam priecīgi. Viņš ir iemainīts uz jaunu komandu, kas sevi būvē. Domāju, ka Anžejs varēs augt kopā ar Filadelfijas komandu," secināja Kalnītis.

Pasečņikam šobrīd vēl ir divu gadu līgums ar Grankanārijas Herbalife komandu, turklāt par viņu interesi izrāda arī vairākas komandas Eiropā, līdz ar to pagaidām nav zināms, vai latvietis jau nākamsezon debitēs NBA.

"Šobrīd vēl neesam pieņēmuši lēmumu. Izskatīsim visus variantus, ir daudzas iespējas Eiropā, kurām iziesim cauri. Tuvāko divu nedēļu laikā pieņemsim lēmumu par to, ko mēs taisāmies darīt," atklāja Kalnītis.

Viņaprāt 76ers ir jauna un perspektīva komanda, kurai ir liels potenciāls.

"Šobrīd komandā ir daudz jaunu spēlētāju. Domāju, ka Anžejs ļoti veiksmīgi tur iekļausies. Jautājums tikai par to, kad mēs gatavojamies uz turieni iet," atzīmēja aģents.

Patlaban 21 gadu vecais Pasečņiks kļuvis par vēsturē piekto Latvijas basketbolistu, kurš izraudzīts NBA draftā.

Pagājušajā gadā Pasečņiks palīdzēja Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, izpelnoties uzslavas par savu sniegumu.

Pasečņiks Herbalife klubā pavadīja otro sezonu pēc kārtas, bet pirms tam viņš pārstāvēja Latvijas komandu VEF Rīga, kurā gan izpelnījās nelielu spēles laiku.

Vēl 2013.gadā Pasečņiks kopā ar Kristapu Porziņģi veidoja iespaidīgu duetu Eiropas U-18 čempionātā, kas notika Latvijā. Šajā turnīrā Latvijas izlase izcīnīja ceturto vietu, turklāt abi izpelnījās vietu simboliskajā izlasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi