Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pasečņiku NBA draftā ar 25.numuru izvēlas Magic, bet tūdaļ aizmaina uz 76ers

Latvijas basketbolistu Anžeju Pasečņiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando Magic komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas _76ers. Līdz ar to 21 gadu vecais Pasečņiks kļuvis par vēsturē piekto Latvijas basketbolistu, kurš izraudzīts NBA draftā.

Tiesa, vien dažas minūtes pēc Magic izvēles tiesības uz Pasečņiku tik aizmainītas uz 76ers, kas ir viena no pēdējo gadu vājākajām komandām līgā, tomēr tās sastāvā ir vairāki talantīgi basketbolisti.

Par šo darījumu Magic saņēmusi tiesības izvēlēties kādā no nākamo gadu draftiem.

Pasečņiks pagājušo sezonu aizvadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Grankanārijas Herbalife. Nacionālajā čempionātā viņš 32 mačos caurmērā izcēlās ar 8,0 punktiem un 3,2 atlēkušajām bumbām.

Savukārt ULEB Eiropas kausā talantīgais Latvijas basketbolists 14 mačos vidēji iemeta 5,4 punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

Pagājušajā gadā Pasečņiks palīdzēja Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, izpelnoties uzslavas par savu sniegumu.

Pasečņiks Herbalife klubā pavadīja otro sezonu pēc kārtas, bet pirms tam viņš pārstāvēja Latvijas komandu VEF Rīga, kurā gan izpelnījās nelielu spēles laiku.

Vēl 2013.gadā Pasečņiks kopā ar Kristapu Porziņģi veidoja iespaidīgu duetu Eiropas U-18 čempionātā, kas notika Latvijā. Šajā turnīrā Latvijas izlase izcīnīja ceturto vietu, turklāt abi izpelnījās vietu simboliskajā izlasē.

Basketbolistus, kuri šogad sasniedz 22 gadu vecumu, viņu vidū ir arī Pasečņiks, varēja draftēt automātiski. Savukārt no jaunajiem Latvijas basketbolistiem draftam šogad bija pieteikušies arī Rodions Kurucs, Verners Kohs un Kārlis Helmanis, tomēr viņi visi savas kandidatūras atsauca.

Šī gada NBA draftā vēl varēja tikt izraudzīts Rolands Šmits, tomēr viņa vārds starp 60 izvēlēm tā arī netika nosaukts.

Pirms tam ceturtdien NBA draftā ar pirmo numuru Filadelfijas 76ers izvēlējās tikai 19 gadus veco aizsargu Markelu Fulcu, kamēr Losandželosas Lakers kā otro paņēma Lonzo Bolu.

Savukārt ar trešo numuru tika izraudzīts Džeisons Tatums, kurš nonāca Bostonas Celtics īpašumā.

Tikmēr Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda ar astoto numuru izvēlējās vien 18 gadus veco franču saspēles vadītāju Franku Nilikinu.

Līdz šim NBA drafta vēsturē bija izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas Warriors izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas Pacers izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio Spurs paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas Grizzlies, lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando Magic komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas Knicks.

Arī NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas Timberwolves, Biedriņš, Porziņģis un kopš šīs sezonas arī Bertāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi