Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Porziņģis: Kids man ir devis lielāku brīvību laukumā

Dalasas Mavericks galvenais treneris Džeisons Kids man ir devis lielāku brīvību laukumā, pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) masu mediju dienā atklāja Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

Šonedēļ gatavošanos sezonai kopā ar pārējām līgas vienībām uzsāka arī "Mavericks" komanda, kuras basketbolisti, tāpat kā citās komandās, pirmdien mediju dienas ietvaros atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Jau ziņots, ka starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

"Domāju, ka Kida mērķis ir laukumā radīt situācijas, kurās varu demonstrēt savas labākās īpašības laukumā. Arī man tas ir svarīgi, jo sniedz pārliecību par manu varēšanu. Treneris vēlas, lai laukumā jūtos komfortabli un ir ieteicis man paust savas domas, kā veiksmīgāk spēlēt," atzinīgi mediju dienā žurnālistiem par attiecībām ar Kidu un viņa iepriekš paveikto laukumā teica Porziņģis.

Kids bija ieradies apraudzīt basketbolistu arī Latvijā, ko basketbolists novērtē šajā Covid-19 laikā, trenerim lidojot uz Eiropu un iepazīstoties ar basketbolista paveikto vasarā. 

"Vēlos darīt laukumā to, kas ir vislabākais komandai, taču man ir piešķirta arī lielāka brīvība darbībās "uz ūsiņas". Pie komandas sadarbībām arī daudz strādāsim pirmssezonā," teica spēlētājs, pastāstot, ka grūtais vasaras darbs šovasar bijis viegls, jo iepriekšējā sezona deva motivāciju strādāt.

Laukumā Porziņģis atgriežas ar "svaigu galvu un ķermeni", uzskatot, ka daudz ko  sezonas laikā noteiks komandas "ķīmija", kas iepriekš vislabākā bijusi "burbulī" Orlando. Tāpat viņš atzina, ka iepriekšējā sezonā aizsardzībā nav īsti darījis to, ko varēja izdarīt, un vēlas spert soli uz priekšu šajā jomā šosezon.

"Vēlos demonstrēt laukumā savu labāko basketbolu visās jomās un uzvarēt spēles. Arī Luka Dončičs un pārējie komandas biedri vēlas uzvarēt. Ja visi laukumā rīkosimies vienādi, katram varbūt kaut ko upurējot, varam paveikt ko īpašu," saka basketbolists, īpaši uzteicot Dončiču kā "neticamu" un supertalantīgu spēlētāju. 

Tāpat Porziņģis uzsvēra, ka nav bijis priecīgs par to, kā beidzās iepriekšējā sezona, kad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā septiņās spēlēs nācās piekāpties Losandželosas "Clippers" un ka ļoti svarīgi ir šo sezonu aizvadīt veselam.

Pēc lielā darba vasarā šajā sezonā viņš grib doties laukumā, spēlēt brīvi un izbaudīt basketbolu.

Latviešu basketbolista pašreizējais līgums ilgs vēl trīs gadus, un tā atlikusī summa ir vairāk nekā 100 miljoni ASV dolāru.

"Mavericks" pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 6.oktobrī, bet līgas pamatturnīrs dalasiešiem sāksies 21.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi