Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Medaļu vērtējums: Priekšgalā arvien Ķīna, godalgas jau 30 valstīm

Londonas olimpiskajās spēlēs aizvadītas divas pilnas sacensību dienas, kurās sadalīti jau 26 no kopumā 302 medaļu komplektiem. Veiksmīgākie medaļu krājēji arī pēc otrās dienas ir ķīnieši – 12 godalgas, sešas no tām zelta. Neatpaliek arī amerikāņi, kuri kaklā kāruši 11 medaļas, tai skaitā trīs augstākā kaluma.

Otrajā sacensību dienā Ķīnas krātuvi gan papildināja tikai viena zelta medaļa, ko sinhronajā daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna izcīnīja Miņsja Vu un Dzi He, taču ķīnieši tika pie vairākām zemāka kaluma medaļām. Kopumā izcīnītas 12 godalgas – sešas zelta, četras sudraba un divas bronzas.

Tikmēr ASV vēlreiz novāca ražu olimpiskajā peldbaseinā, un tagad šīs valsts pārstāvjiem kopvērtējumā ir 11 medaļas (3-5-3). Astoņas no tām ir peldētāju rēķinā, pa divām izcīnījuši Raiens Lohte (zelts un sudrabs) un Elisone Šmita (sudrabs un bronza).

Itālijas sportisti pirmajās sacensību dienās tikuši pie septiņām medaļām, četras no tām (1-2-1) izcīnītas paukošanas sacensībās, bet pa vienai loka šaušanā (zelts), šaušanā (sudrabs) un džudo (bronza).

Piecas medaļas izcīnījuši Dienvidkorejas (2-1-2) sportisti, bet Francijas kontā četras – divi zelti peldēšanas sacensībās, sudrabs šaušanā un bronza džudo. Tikmēr Japānas kontā ir piecas medaļas, bet neviena augstākā kaluma (0-2-3).

Mājinieku kontā līdz šim tikai divas medaļas - svētdien pie sudraba grupas braucienā sievietēm tika riteņbraucēja Elizabete Armisteda, bet 400 m brīvā stila peldējumā bronzu izcīnīja Rebeka Adlingtone.

Ja pēc pirmās sacensību dienas pie medaļām bija tikuši 19 valstu pārstāvji, tad tagad godalgoto nāciju skaits sasniedzis jau 30. Tikmēr pie zelta tikuši 14 dažādu valstu sportisti.

Pirmdien Londonas olimpiskajās spēlēs sadalīs 12 medaļu komplektus, četrus no tiem olimpiskajā Aquatics Centre peldbaseinā.

Pekinas olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem Ķīna izcīnīja tieši 100 medaļas (51 zelta), ASV tika pie 110 godalgām (36 augstākā kaluma), bet 3.vietu šajā lielvalstīm tik svarīgajā cīņā ieguva Krievija - 73 medaļas, 23 no tām zelta.

Latvija Pekinā izcīnīja trīs medaļas - zeltu Māris Štrombergs (BMX riteņbraukšana), sudrabu Ainārs Kovals (šķēpmešana), bet bronzu svarcēlājs Viktors Ščerbatihs. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Londona 2012. Medaļas.

Valsts,medaļu skaits (zelts-sudrabs-bronza)

Ķīna 12 (6-4-2)
ASV 11 (3-5-3)
Itālija 7(2-3-2)
Dienvidkoreja 5 (2-1-2)
Francija 4 (2-1-1)
Ziemeļkoreja 3 (2-0-1)
Kazahstāna 2 (2-0-0)
Austrālija 3 (1-1-1)
Brazīlija 3 (1-1-1)
Ungārija 3 (1-1-1)
Nīderlande 2 (1-1-0)
Krievija 4 (1-0-3)
Gruzija 1 (1-0-0)
Dienvidāfrikas r. 1 (1-0-0)
Japāna 5 (0-2-3)
Lielbritānija 2 (0-1-1)

Medaļas pavisam izcīnījuši 30 valstu pārstāvji

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi