Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lattelecom paraksta sadarbības līgumu ar Huawei

Svinīgā gaisotnē Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības telpās, Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis un Ķīnas vadošā elektronikas ražotāja Huawei korporatīvo klientu viceprezidents  Jens Friberg parakstīja sadarbības līgumu par jaunas multimediju pakalpojumu platformas ieviešanu. Lattelecom ir pirmais telekomunikāciju operators Latvijā un, iespējams visā Baltijā, kam būs šāda sistēma.

Līgums paredz, ka jau šī gada nogalē Lattelecom saņems un uzstādīs jaunās tehnoloģiskās platformas iekārtas, kuras nākamā gada pavasarī tiks izmēģinātas. Tiks izveidota sistēma, kas Lattelecom klientiem ļaus lietot tehnoloģiski modernākās saziņas iespējas – pieslēgt fiksēto tālruni pie jebkura platjoslas datu pārraides tīkla (vairs nebūs vajadzības pēc atsevišķiem telefonu vadiem dzīvokļos), lietot virtuālo telefoniju gan uz datoriem, gan mobilām ierīcēm, izmantot dažādus papildpakalpojumus, piemēram, izveidot "vēlamo" un "nevēlamo" zvanītāju sarakstus, kurus sastāda pats abonents, veikt video izsaukumus starp abonentiem. Lietotāji saņems vadību pār zvanu pāradresāciju, zvanu gaidīšanu, izsaukuma pārvirzīšanu u.c. Jaunais risinājums nodrošina arī lielāku datu apmaiņas drošību, jo servisa platformā ir iebūvēta automātiska vairāku pakāpju drošības sistēma, kas neļaus nelikumīgi iegūt klienta informāciju vai nodarīt kaitējumu tehnikai ar vīrusa programmām.

Sadarbībā ar Huawei izveidotā platforma būs pēdējais posms nākamās paaudzes tīklā, un tā tiks izbūvēta saskaņā ar pēdējiem tehnoloģiju standartiem. Pasaulē visi lielākie telekomunikāciju operatori pāriet uz IP jeb interneta protokola telefoniju, kas ir kvalitatīvāka, ērtāka un lētāka gan klientam, gan operatoriem. Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis informēja, ka visu esošo klientu migrācija uz jauno platformu tiks nodrošināta līdz 2017. gadam.

Multimediju pakalpojumu platforma ļaus nākotnē attīstīt dažādus papildpakalpojumus, piemēram, čatu, failu apmaiņu starp platformas lietotājiem, balss pakalpojumu integrāciju ar sociālajiem tīkliem. Atrodoties ārpus mājas ienākošo zvanu uz mājas telefonu varēs "pārņemt" uz mobilo telefonu, kuram uzinstalēta virtuālā telefona aplikācija, bet ienākot telpās, sarunu atkal varēs atkal pārslēgt uz telefonu vai datoru, turpat pieslēdzot video funkciju.

"Būvējam šo platformu ar skatu uz nākotni, jo līdz ar tehnoloģiju attīstību mainās arī cilvēku saziņas paradumi – viņi grib vienkārši sazināties un komunicēt, nevis obligāti piezvanīt. Tehnoloģiju attīstība ļaus sazināties daudzos un dažādos veidos, nevis tikai klasiskajā zvanīšanā no stacionārā vai mobilā tālruņa." piebilda Juris Gulbis. Sarunas laikā tika minēta iespēja samazināt pakalpojumu izmaksas, jo risinājums kas tiks ieviests kā viena sistēma divos datu centros uz visu Latviju, aizvietojot iekārtas un centrāles aptuveni 800 punktos Latvijā. Tiks sasniegts ievērojams elektroenerģijas izdevumu samazinājums. Fiziskās līnijas, protams, saglabāsies.

Huawei korporatīvo klientu apkalpošanas viceprezidents Jens Fribergs, kas strādā ar Telia Sonera grupas uzņēmumiem uzsvēra, ka šis ir ceļš, kādā veidā telekomunikāciju nozare attīstīs savus pakalpojumus visā pasaulē un pateicās Lattelecom par sadarbību, piebilstot, ka sadarbība ar Telia Sonera ir veidojusies no 2009. gada.

Savukārt svinīgā pasākuma namatēvs, Ķīnas Tautas Republikas kanclers politikas jautājumos Lī Bidzjans savā uzrunā minēja, ka vēstniecībai ir liels gods sarīkot savās telpās šo sadarbības līguma parakstīšanu un Latvijas uzņēmumiem būtu aktīvāk jāskatās Ķīnas Tautas Republikas tirgus virzienā un jāmeklē saites ar Ķīnas uzņēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko