Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Nokia 515 – vienkārši, eleganti, racionāli, un ar pārliecības sajūtu

Visi viedi, visi sociāli, visi mobili un vēl sazin kādi. Tā ir mūsdienu realitāte, un turklāt visās jomās. Par laimi vēl nav nācies sastapties ar viedo kafijas paciņu vai maizes klaipu, kas mēģinātu paši no sevis pieregulēt apēstos daudzumus un garšu, atkarībā no kaut kādiem ražotāja vai sociālo tīklu pieņēmumiem.

Bet viss cits ir trakoti vieds. Tikai cilvēks ir, un paliek, cilvēks parastais, ne pārāk viedais. Tad nu tieši no šādas pozīcijas, pamēģināju, kāda ir dzīve ar vienkāršu mobilo telefonu, Nokia 515, kura salīdzinot ar manu ikdienas Lumia 720, ir gluži vai kā anahronisms un vakardiena. Izskats, materiāli, sajūtas

Kastīte maziņa, Nokia zilajā krāsā, kastītē arī iekšā nekā daudz nav. Telefons, akumulators, austiņas, lādētājs. Un ak jā, tāds dīvains joks, kurš atgādina adatu, ar kādu dūra pirkstā manā bērnībā, kad bija jānodod asinis analīzēm. Šī konkrētā uzparikte gan paredzēta mierīgākiem mērķiem, tam lai atvērtu telefona aizmugures vāciņu un varētu ielikt akumulatoru SIM karti un atmiņas karti. Tas arī viss komplektācijas ziņā.

Telefons solīds, melnā krāsā, un aizmugures vāciņš no melna, anodēta alumīnija. Telefons pieejams divās krāsās – melnā un baltā. Savukārt ekrāns, kura izmērs mūsdienām maziņš, 2,4 collas pa diagonāli un pārklāts ar Corning Gorilla Glass 2 stiklu. Tātad saskrāpēt var, ja ļoti pacenšas un nemīl savu telefonu. Bet ikdienas lietotājiem, bez ekstrēmiem paradumiem, lielas iespējas telefonu saglabāt kā jaunu, ilgi jo ilgi. Aparāts nedaudz pasmags, un mazajā izmērā ietilpstošais 101,1 grams, rokā sajūtams skaidri un konkrēti. Ja man šis telefons būtu jāsalīdzina ar automašīnām, tad prātā nāk Land Rover Defender. Tāds bez izskaistinājumiem, bez durvīm, kuras atveras sazin kur, un bez stikla šķiedras virsbūves, kuru var apgrauzt suns. No labiem materiāliem, kvalitatīvs un stabils darba rīks.

Izvēlne un lietošana

Izvēlne telefonam ir labi zināmā un parastā Nokia variācija. Lietota jau gadiem, un pa to ērti pārvietoties izmantojot četrvirzienu taustiņu ar apstiprinājuma pogu vidū. Šim taustiņam variet piešķirt ātrās piekļuves funkciju, katrā virzienā savu, lai var atvērt vajadzīgo aplikāciju bez staigāšanas pa izvēlni. Uz ekrāna arī variet izveidot īsceļus dažādu funkciju aktivizēšanai, kā arī ir ātrā piekļuve tādām vietnēm kā YouTube, Facebook, Twitter un internets. Kaut arī, man tomēr nav skaidrs, kā būs skatīties YouTube klipus šāda izmēra ekrānā. Bet mode ir mode, un lai nu būtu, tāpat kā mūsdienās katrā auto ir iPod pieslēgvieta, vai kas tamlīdzīgs.

Savas pamatfunkcijas – zvanīt, sazvanīt, sūtīt un saņemt SMS, aparāts pilda godam. Nekādu problēmu ar signālu, un gluži vai kā cietumnieka recidīvista gadījumā – „vienmēr zonā”. Jāuzteic arī aparāta HD Voice tehnoloģija, kura nodrošina biedējoši labus sakarus. Liekas, ka sarunu biedrs stāv tepat blakus. Tiesa, lai izmantotu šo tehnoloģiju, mobilo sakaru operatoram tā jāatbalsta un otram aparātam arī jābūt ar HD Voice aprīkotam.

E-pasts telefonā uzstādās ļoti vienkārši un bez mazākās aizķeršanās. Izdevās pievienot kā jau tradicionālo Gmail pasta adresi, tā arī mūsu vietējo Inbox.lv. viss notiek, un kas pats jaukākais, telefons e-pasta sinhronizāciju veic ātri un bez aizķeršanās. Un tas viss izmantojot tikai mobilos sakarus. No vienas puses, jau derētu aparātā WiFi, bet vismaz man bija skaidrs, ka mēneša limitu – 700 MB mobilo datu, es nespēšu izlietot pat tad, ja to vien darīšu, kā sēdēšu ar degunu telefonā. Tiesa, arī ar Lumia 720 es to nespēju. Bet iespējams tas tikai tāpēc, ka YouTube fenomens man nav izprotams. Taču tā jau cita tēma.

Mūzikas atskaņotājs ir labs, bet tieši tik labs, cik pienākas telefonam. Radio ļoti kvalitatīvs un ar labu jūtību. Fotoaparāts, kā jau fotoaparāts, un kam patīk bildēt, tam patiks, kam nē, tas bez viņa iztiks. Piedāvā aparāts arī ko līdzīgu GPS navigācijai. Šī funkcija piedāvā informāciju par tuvumā esošajām vietām, veikaliem izklaides iespējām, utt., un vietas noteikšanai tiek izmantota triangulācija pēc mobilo sakaru bāzes staciju torņiem.

Telefonā ir vēl daudz un dažādi mazi jaukumi, un lietotājam maz kas pietrūks, ja vien viņš vēlēsies to visu izmantot.

Ar vienu uzlādes reizi, pie normālas lietošanas, sarunām, mūzikas un radio, telefons strādās aptuveni nedēļu.

Kam šis telefons noderēs

Aparāts kvalitatīvs un ērts lietošanā visās nozīmēs. Turklāt savā ziņā, ar tādu kā papildus pievienoto vērtību. Vērtību tajā ziņā, ka spēj jūs atbrīvot ikdienas gaitās no daudz kā lieka. Ar šo aparātu, vienmēr saņemsiet e-pastus, ziņas, SMS, bet rokas nevajadzīgi nestiepsies, lai pārbaudītu sociālos tīklus, internetu, utt. Bet ja ir vēlēšanās, jūs to visu variet arī darīt. Telefons to atļaus un nodrošinās. Taču jums būs iespēja būt modernam, un iekļauties to rindās, un tādu cilvēku paliek arvien vairāk, kuri atsakās no liekas informācijas, nesēž visu laiku sociālajos tīklos, un izvēlas lasīt grāmatas uz īsta papīra. Un tāpat šis telefons noderēs tiem cilvēkiem, kuri ir gados, un nespēj skārienjūtīgajā ekrānā neko saprast. Cena aparātam vairāk kā adekvāta, un domāju, ka tā kalpošanas laiks būs vairāki gadi. Aparāts ir kā klasika, kura vienmēr ir moderna un nenoveco.

Plusi

  • Ļoti augstvērtīgi materiāli un ideālas kvalitātes aparāta montāža
  • Ērta lietošana
  • Kvalitatīvi balss sakari

Mīnusi

  • Nav WiFi
  • Varbūt tomēr gribētos GPS, bet tikai varbūt
Plusi: 
  • Ļoti augstvērtīgi materiāli un ideālas kvalitātes aparāta montāža
  • Ērta lietošana
  • Kvalitatīvi balss sakari
Minusi: 
  • Nav WiFi
  • Varbūt tomēr gribētos GPS, bet tikai varbūt

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko