Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pirmo reizi Latvijā norisināsies 3D dienas.LV

Ar vairākiem pasākumiem vairākās Latvijas pilsētās PARUS studio, Vizuālais Kultūras klubs, LG Electronics Latvia un citi Latvijas 3D tehnoloģiju entuziasti un profesionāļi no 21. maija līdz 27. maijam organizē pirmās 3D dienas.LV, portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.

3D dienas.LV iesildīšanas pasākumi sāksies jau šajā nedēļā, kad dažādās Latvijas pilsētās notiks izglītojoši praktiskie semināri. Semināros par 3D tehnoloģiju iespējām ikdienā un arī Latvijā veiktajiem pirmajiem 3D projektiem, t.s., par pirmo 3D animācijas filmu Baltijā, stāstīs Latvijas radošie 3D tehnoloģiju entuziasti un pieredzējušie profesionāļi no PARUS studio un TRITONE studio.

Praktiskie semināri norisināsies trešdien, 16. maijā, Vidzemes augstskolā Valmierā, ceturtdien, 17. maijā, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBAA) Daugavpils filiālē (Daugavpilī) un 22. maijā noslēguma seminārs RISEBAA (Rīgā). Visi semināri ir bez maksas un uz tiem var ierasties ikviens interesents.

Īpašā pasākumā ar ielūgumiem 24. maijā tirdzniecības centrā Riga Plaza kinoteātrī Multikino pirmizrādi piedzīvos Baltijā pirmā pašmāju veidotā 3D smilšu animācija Āķis lūpā. Pirms 3D filmu seansa apmeklētājiem būs iespēja aplūkot digitālo 3D fotoizstādi Baltic Capitals, kas tirdzniecības centrā Riga Plaza būs apskatāma visas nedēļas laikā no 24. maija līdz 27. maijam.

No 25. maija līdz 31. maijam 3D animācijas filma būs skatāma arī sešos Latvijas 3D kinoteātros – Cinamon, Multikino, Forum Cinema, SilverScreen Daugavpilī un Gaisma Valmierā. Latvijā tapušo īsfilmu visā Latvijā sāk radīt no 25. maija pirms jaunās 3D filmas Men in Black 3. Biļetes uz 3D animāciju varēs iegūt piedaloties dažādos konkursos un aktīvi iesaistoties praktiskajos semināros. Vērtīgas balvas – 3D telefonu no tehnoloģiju partnera LG Electronics Latvia iegūs radošākais ideju konkursa Mana 3D vīzija autors, savukārt FUJI 3D fotoaparātu – saņems konkursa Mans 3D piedzīvojums autors.

Plašāka informācija par 3D dienas.LV Latvijā pasākumiem, konkursiem un aktivitātēm ir pieejama jaunizveidotajā mājas lapā www.3ddienas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko